iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet büyük boy portakal 1 adet orta boy limon 5 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı toz şeker 5 gram taze zencefil 2,4 litre soğuk su (10 su bardağı) 10 yaprak taze nane
NASIL YAPILIR?
Bir gün boyunca buzlukta bekleyen portakal ve limonu, altı eşit parçaya böldükten sonra rondoya alın Bal, toz şeker ve kabuğu soyulmuş taze zencefil ilavesiyle 45 dakika kadar rondoda çektirin İyice ezildikten sonra soğuk suyu ekleyin ve biraz daha karıştırıp dolaba alın İyice soğuyan ve servis bardaklarına aldığınız limonatayı bekletmeden servis edin
1 adet büyük boy portakal 1 adet orta boy limon 5 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı toz şeker 5 gram taze zencefil 2,4 litre soğuk su (10 su bardağı) 10 yaprak taze nane
NASIL YAPILIR?
Bir gün boyunca buzlukta bekleyen portakal ve limonu, altı eşit parçaya böldükten sonra rondoya alın Bal, toz şeker ve kabuğu soyulmuş taze zencefil ilavesiyle 45 dakika kadar rondoda çektirin İyice ezildikten sonra soğuk suyu ekleyin ve biraz daha karıştırıp dolaba alın İyice soğuyan ve servis bardaklarına aldığınız limonatayı bekletmeden servis edin