iltasyazilim
FD Üye
Limonata Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet limon
*1 adet portakal
*1 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*3 litre su
Limonata Tarifi Yapılışı Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor 1 gün önceden bırakın dondurucuya iyice donsun Bu işlem limon ve portakal kabuğunun acı tadının olmaması için İlk keşfedeni bulup tebrik etmek isterdim
Limonatayı hazırlayacağınız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarın 10 dakika kadar bekleyin Çokta beklemeyin öyle kendini bırakmasın 4? e bölünecek kıvamda olsun yeterli
Robota portakal ve limonu dilimleyin ve içine koyun 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada zaten o yüzden dikkat edelim Robotu çalıştıralım ve iyice ezilene kadar çekelim Öyle dakikalar sürmüyor 12 dakika yeterli Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz
3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim, 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin Benim ailem kalabalık yetmez derseniz 5 lt su ekleyin şekeri ve limon tuzunu da arttırın tabi
Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın Tülbent olması önemli Hazır gibi oluyor hatta tadı daha güzel kaliteli markaların bile önüne geçen bir lezzet Belki onlar da böyle yapıyordur
Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın En yoğun renk sıkınca çıkıyor Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz Renk vermeyi bırakana kadar Bakmayın böyle uzun uzun yazdığıma tek tek limon sıkıp yaptığımız limonatadan çok daha kolay ve lezzetli Umarım denersiniz ve beğenirsiniz
*1 adet limon
*1 adet portakal
*1 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*3 litre su
Limonata Tarifi Yapılışı Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor 1 gün önceden bırakın dondurucuya iyice donsun Bu işlem limon ve portakal kabuğunun acı tadının olmaması için İlk keşfedeni bulup tebrik etmek isterdim
Limonatayı hazırlayacağınız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarın 10 dakika kadar bekleyin Çokta beklemeyin öyle kendini bırakmasın 4? e bölünecek kıvamda olsun yeterli
Robota portakal ve limonu dilimleyin ve içine koyun 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada zaten o yüzden dikkat edelim Robotu çalıştıralım ve iyice ezilene kadar çekelim Öyle dakikalar sürmüyor 12 dakika yeterli Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz
3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim, 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin Benim ailem kalabalık yetmez derseniz 5 lt su ekleyin şekeri ve limon tuzunu da arttırın tabi
Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın Tülbent olması önemli Hazır gibi oluyor hatta tadı daha güzel kaliteli markaların bile önüne geçen bir lezzet Belki onlar da böyle yapıyordur
Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın En yoğun renk sıkınca çıkıyor Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz Renk vermeyi bırakana kadar Bakmayın böyle uzun uzun yazdığıma tek tek limon sıkıp yaptığımız limonatadan çok daha kolay ve lezzetli Umarım denersiniz ve beğenirsiniz