Resimli Limonlu Ay Coreği Tarifi
Oktay Usta Limonlu Ay Coreği Tarifi
Limonlu Ay Coreği nasıl yapılır
Limonlu Ay Coreği Tarifi Resimli
imageslimonluaycoregitarifiresimli5ad447ebb75d6
Limonlu Ay Coreği icin malzemeler
1 adet yumurta
1 cay bardağı tozşeker
Yarım paket kabartma tozu
Yarım cay bardağı sut
1 corba kaşığı sirke
100 gram margarin
50 gram tereyağı
Alabildiği kadar un
Muhallebisi icin:
1 su bardağı sut
2 corba kaşığı nişasta
2 corba kaşığı tozşeker
1 adet limon
Uzeri icin:
Pudra şekeri
Limonlu Ay Coreği pasta tarifi
Karıştırma kabına 100 gram margarini ve 50 gram tereyağını alın ve karıştırın uzerine 1 adet yumurta kırın ve uzerine az miktarda un ekleyin tekrar elinizle karıştırın
Sırasıyla 1 cay bardağı toz şekeri, yarım cay bardağı sutu, yarım paket kabartma tozunu 1 corba kaşığı sirkeyi ilave ederek ve uzerine alabildiği kadar unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin
Hamuru biraz dinlendirin Kreması icin tencereye 1 su bardağı sutu alın uzerine, 2 corba kaşığı nişasta ve 2 corba kaşığı toz şekeri ekleyin karıştırarak bir krema kıvamı elde edin
Ilındıktan sonra icine limon suyu ve kabuğunun rendesini ekleyin Hamuru 3 parcay ayırın ve acın Her parcayı 6 ucgen parca olacak şekilde kesin İcine kremadan paylaştırın ve yarım ay şeklinde rulo yapın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve onceden ısıtlımış fırında pişirin Pişen kurabiyelerinizin uzerine pudra şekeri serpin
Oktay Usta Limonlu Ay Coreği Tarifi
Limonlu Ay Coreği nasıl yapılır
Limonlu Ay Coreği Tarifi Resimli
imageslimonluaycoregitarifiresimli5ad447ebb75d6
Limonlu Ay Coreği icin malzemeler
1 adet yumurta
1 cay bardağı tozşeker
Yarım paket kabartma tozu
Yarım cay bardağı sut
1 corba kaşığı sirke
100 gram margarin
50 gram tereyağı
Alabildiği kadar un
Muhallebisi icin:
1 su bardağı sut
2 corba kaşığı nişasta
2 corba kaşığı tozşeker
1 adet limon
Uzeri icin:
Pudra şekeri
Limonlu Ay Coreği pasta tarifi
Karıştırma kabına 100 gram margarini ve 50 gram tereyağını alın ve karıştırın uzerine 1 adet yumurta kırın ve uzerine az miktarda un ekleyin tekrar elinizle karıştırın
Sırasıyla 1 cay bardağı toz şekeri, yarım cay bardağı sutu, yarım paket kabartma tozunu 1 corba kaşığı sirkeyi ilave ederek ve uzerine alabildiği kadar unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin
Hamuru biraz dinlendirin Kreması icin tencereye 1 su bardağı sutu alın uzerine, 2 corba kaşığı nişasta ve 2 corba kaşığı toz şekeri ekleyin karıştırarak bir krema kıvamı elde edin
Ilındıktan sonra icine limon suyu ve kabuğunun rendesini ekleyin Hamuru 3 parcay ayırın ve acın Her parcayı 6 ucgen parca olacak şekilde kesin İcine kremadan paylaştırın ve yarım ay şeklinde rulo yapın
Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve onceden ısıtlımış fırında pişirin Pişen kurabiyelerinizin uzerine pudra şekeri serpin