iltasyazilim
FD Üye
http:img50**************img5047492864293ae4
Malzemeler:
Alt kat:
170 gr tereyağ, oda sıcaklığında
12 bardak şeker
bir fiske tuz
2 bardak un
Üst kat:
4 yumurta
15 bardak şeker
14 bardak un
13 bardak taze sıkılmış limon suyu
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
15 bardak file badem
Yapılışı:
Bir kasede tereyağ, şeker ve tuzu iyice çırpın, krema kıvamına gelsinler Unu ekleyin, karıştırın 9×13 inch (23×33cm) boyutunda, fırına uygun bir kaba döşeyin, elinizle bastırın ve 325F (160C) fırında 35dk ya da altın sarısı olana kadar pişirin
Alt kısmı fırına koyduktan 30 dk kadar sonra üst katın badem hariç malzemelerini pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın Fırından aldığınız pişmiş kısmın üzerine dökün, en üste de bademleri serpiştirin ve 20 25dk, üzerine elinizle değdiğinizde sertleştiğine kanaat getirene kadar pişirin
Soğuduktan sonra karelere bölün, afiyet olsun!
Malzemeler:
Alt kat:
170 gr tereyağ, oda sıcaklığında
12 bardak şeker
bir fiske tuz
2 bardak un
Üst kat:
4 yumurta
15 bardak şeker
14 bardak un
13 bardak taze sıkılmış limon suyu
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
15 bardak file badem
Yapılışı:
Bir kasede tereyağ, şeker ve tuzu iyice çırpın, krema kıvamına gelsinler Unu ekleyin, karıştırın 9×13 inch (23×33cm) boyutunda, fırına uygun bir kaba döşeyin, elinizle bastırın ve 325F (160C) fırında 35dk ya da altın sarısı olana kadar pişirin
Alt kısmı fırına koyduktan 30 dk kadar sonra üst katın badem hariç malzemelerini pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın Fırından aldığınız pişmiş kısmın üzerine dökün, en üste de bademleri serpiştirin ve 20 25dk, üzerine elinizle değdiğinizde sertleştiğine kanaat getirene kadar pişirin
Soğuduktan sonra karelere bölün, afiyet olsun!