Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Limonlu Cayın Faydaları Nelerdir?

Limonlu Cayın Faydaları Nelerdir?
0
64

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Cay ulkemizde gunluk hayatımızın onemli bir parcası Ozellikle yemek sonralarında cay icmek bircoğumuz icin vazgecilmez bir alışkanlık Ama uzmanlar yemekten sonraki bir saat icinde cay icilmemesi konusunda uyarıyorlar


Cayın icindeki bazı bileşenler demir emilimini olumsuz etkilemekte “Consumer Reports dergisinde 2004 yılında yayımlanan bir araştırma, cayın demir emilimini %64’e kadar engelleyebileceğini gostermiştir Bu da, ozellikle kadınlarda sık gorulen demir eksikliği yani anemiye davetiye cıkarıyor
“Peki bunun bir cıkar yolu var mı diyorsanız, limonlu caya gecmenizi oneririm Cayınıza biraz limon sıkarak ya da ince bir limon dilimi ekleyerek, bu sorunu buyuk olcude engellemeniz mumkun
Caya Limon Eklemenin Faydaları
Cayın demir emilimine olumsuz etkisi, C vitamini acısından zengin limon sayesinde aşılabilir Cunku C vitamini demir emilimini onemli olcude artırmaktadır Cayın icindeki tanin gibi bazı bileşenler demir minerallerine bağlanarak onları işe yaramaz hale getirirken, C vitamini demirin emilimi icin uygun ortamı sağlayarak, emilimi hızlandırıp, artırmaktadır Bu yuzden yemeğin hemen sonrasında illa ki cay icmek istiyorsanız, biraz limon katmayı duşunun
Caya limon katmanın diğer bir faydası ise, cayın icerdiği antioksidanları sindirim sırasında koruması Antioksidanlar, zararlı serbest radikallerle savaşarak hucrelerin sağlıklı olmasına yardım eden organik bileşenlerdir Antioksidanlar serbest radikallerin sebep olduğu bircok hastalığa karşı koruma sağlamaktadır
Cayın icinde bolca bulunan antioksidan turu kateşindir Bu bileşen kanser, kalp krizi ve diğer hastalık risklerini azaltır Ama, maalesef, kateşinin onemli bir kısmı midede sindirim enzimleri tarafından parcalanır ve kateşin bağırsaklarda iyi emilmez Bağırsaklardaki emilim sonrasında kateşinin %20’den daha azı vucutta kalır Purdue Universitesi tarafından yapılan bir araştırmaya gore C vitamini bu kateşinin midede parcalanmasını engellemekte ve daha fazla emilmesine katkı sağlamaktadır Caya limon ekleyerek kateşin maddesinin %90’dan fazlasının vucutta kalmasını sağlayabilirsiniz Boylece vucudunuzun hastalıklarla karşılaşma riskini azaltabilirsiniz
Konsantrasyon sağlamak, bağışıklığı guclendirmek ve bircok hastalığa karşı koruma sağlamak gibi faydaları olan cayı limon ekleyerek daha da guclendirebilirsiniz Lezzet anlamında da cayla iyi bir ikili olan limonu cay alışkanlığınızın bir parcası haline getirmek sizin elinizde
h 3Limonlu Cayın Faydaları Nelerdir?
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt