iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler Tabanı için;
*1 paket eti burçak bisküvi
*5060 gram kadar tereyağı
*1 su bardağına yakın fındık
Kreması için;
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı kadar şeker
*1 kutu krema
*1 paket vanilya
*2 kutu labne peyniri
*1 limon kabuğu rendesi
*1 limonun suyu
Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? Yapılışı Labne peyniri ve şekeri çırpın, nişasta, krema, vanilya, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu çırptığınız karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın Daha sonra yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın Bu karışımı taban üzerine dökün ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerinin çok kızarmamasına dikkat ederek pişirin Benim fırınımda yaklaşık 35 dakika sürdü pişmesi
Üzeri için sos;
Her türlü sos hazırlamak için standart olan bir tarif kullanıyorum 1 su bardağı meyve için 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı şeker Tüm malzemeleri karıştırarak pişirin İstediğiniz kıvam ve tat için su ve şeker ilavesi yapabilirsiniz Soğuduktan sonra kekinizin üzerine dökebilirsiniz Bu tarif için ben 1 su bardağını tamamlayacak şekilde limon ve portakal suyu karışımı kullandım (Limon çok ekşi olabilirdi )
Afiyet Olsun
*1 paket eti burçak bisküvi
*5060 gram kadar tereyağı
*1 su bardağına yakın fındık
Kreması için;
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı kadar şeker
*1 kutu krema
*1 paket vanilya
*2 kutu labne peyniri
*1 limon kabuğu rendesi
*1 limonun suyu
Limonlu Cheesecake Nasıl Yapılır? Yapılışı Labne peyniri ve şekeri çırpın, nişasta, krema, vanilya, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu çırptığınız karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın Daha sonra yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın Bu karışımı taban üzerine dökün ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerinin çok kızarmamasına dikkat ederek pişirin Benim fırınımda yaklaşık 35 dakika sürdü pişmesi
Üzeri için sos;
Her türlü sos hazırlamak için standart olan bir tarif kullanıyorum 1 su bardağı meyve için 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı şeker Tüm malzemeleri karıştırarak pişirin İstediğiniz kıvam ve tat için su ve şeker ilavesi yapabilirsiniz Soğuduktan sonra kekinizin üzerine dökebilirsiniz Bu tarif için ben 1 su bardağını tamamlayacak şekilde limon ve portakal suyu karışımı kullandım (Limon çok ekşi olabilirdi )
Afiyet Olsun