iltasyazilim
FD Üye
Limonsu Cheesecake nasıl yapılır
Limonlu Cheesecake malzemeleri:
40 gram tereyağı
400 gram labne peyniri
200 gram krema
1 paket yulaflı bisküvi
4 adet yumurta
1 paket vanilya
140 gram toz şeker
Limon kreması için malzemeleri
100ml limon suyu
5 adet yumurta
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
15 gram darı nişastası
175 gram toz şeker
200 gram tereyağı
75 gram pudra şekeri
Limonsu Cheesecake yapımı:
Cheesecake‘in tabanını aranje etmek için bisküvileri ve erittiğiniz tereyağını blendırda çekip 24cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına, tabanı örtecek şekilde yayıp bastırın Yumurta ve toz şekeri mikserde çırpın Sırasıyla labne peyniri, krema ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edinceye değin çırpın
Labne peynirli karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve evvelden ısıtılmış 160170 derece fırında 45 dakika pişirin Limon kreması için tereyağını erittikten daha sonra yumurta, toz şeker, pudra şekeri, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve nişastayı orta ateşte aralıksız karıştırın 5 dakika daha sonra ocaktan alıp tezgahta azıcık soğutun Hazırladığınız cheesecake‘i kalıptan çıkartmadan önce spatulayla limon kremasını sürün Kalıptan çıkartıp 2 saat buzdolabında dinlendirin ve servis yapın
Sağlık olsun
*
Limonlu Cheesecake malzemeleri:
40 gram tereyağı
400 gram labne peyniri
200 gram krema
1 paket yulaflı bisküvi
4 adet yumurta
1 paket vanilya
140 gram toz şeker
Limon kreması için malzemeleri
100ml limon suyu
5 adet yumurta
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
15 gram darı nişastası
175 gram toz şeker
200 gram tereyağı
75 gram pudra şekeri
Limonsu Cheesecake yapımı:
Cheesecake‘in tabanını aranje etmek için bisküvileri ve erittiğiniz tereyağını blendırda çekip 24cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına, tabanı örtecek şekilde yayıp bastırın Yumurta ve toz şekeri mikserde çırpın Sırasıyla labne peyniri, krema ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edinceye değin çırpın
Labne peynirli karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve evvelden ısıtılmış 160170 derece fırında 45 dakika pişirin Limon kreması için tereyağını erittikten daha sonra yumurta, toz şeker, pudra şekeri, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu ve nişastayı orta ateşte aralıksız karıştırın 5 dakika daha sonra ocaktan alıp tezgahta azıcık soğutun Hazırladığınız cheesecake‘i kalıptan çıkartmadan önce spatulayla limon kremasını sürün Kalıptan çıkartıp 2 saat buzdolabında dinlendirin ve servis yapın
Sağlık olsun
*