iltasyazilim
FD Üye
Limoni Cheesecake Tarifi,
Resimli Limonsu Cheesecake Tarifi,
Limonlu Cheesecake
Malzemeler;
2 paket eti burçak bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı
500 gram labne peynir
12 cup toz şeker (120 gr)
3 dere kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yumurta
Limon Sosu İçin;
50 gram tereyağı
12 cup toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 akarsu kaşığı limon kabuğu rendesi
6 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı;
Bisküvileri robotta toz haline getirin Eritilmiş tereyağını ekleyerek ayrıntılarıyla karışmasını sağlayalım Kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayıp,Bisküvileri kalıbın tabanına ve kenarlarına 2 cm yukarı dürüst bastırarak yayınlama Buzdolabında 1 saat kadar bekletinPeyniri, şekeri, limon kabuğu rendesini bir kaba alarak çırpın Yumurtaları teker teker kırın ve çırpmaya devam edin Karışımı buzdolabından çıkardığınız kalıba dökün, fırın tepsisine yerleştirerek evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin (sıradan 45 dk) pişirin Oda sıcaklığında soğumaya bırakınLimon sosunu hazırlayın: Bir kaseye sos malzemelerinin hepsini koyun ve bu kaseyi kaynar su batmış bir sos tenceresine oturtun Kıvamlı bir sos elde edinceye dek (takriben 10 dakika kısık ateşte benmari usulü) sonradan yağı ekleyin ve 10 dk daha sürekli karıştırarak pişirin Kaseyi su dolu tencereden çıkarıp soğumaya bırakınSoğuyan sosu, cheesecake üstüne yayın ve buzdolabına kaldırın 4 saat yada geceboyu buzdolabında bekletinNe dek dinlenirse tadı o kadar hoş olurServisten önce kelepçeli kalıptan çıkartarak dilimlenmiş limon ile ya da beyaz çikolata ile süsleyin *
Resimli Limonsu Cheesecake Tarifi,
Limonlu Cheesecake
Malzemeler;
2 paket eti burçak bisküvi
100 gram eritilmiş tereyağı
500 gram labne peynir
12 cup toz şeker (120 gr)
3 dere kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yumurta
Limon Sosu İçin;
50 gram tereyağı
12 cup toz şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 akarsu kaşığı limon kabuğu rendesi
6 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı;
Bisküvileri robotta toz haline getirin Eritilmiş tereyağını ekleyerek ayrıntılarıyla karışmasını sağlayalım Kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayıp,Bisküvileri kalıbın tabanına ve kenarlarına 2 cm yukarı dürüst bastırarak yayınlama Buzdolabında 1 saat kadar bekletinPeyniri, şekeri, limon kabuğu rendesini bir kaba alarak çırpın Yumurtaları teker teker kırın ve çırpmaya devam edin Karışımı buzdolabından çıkardığınız kalıba dökün, fırın tepsisine yerleştirerek evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin (sıradan 45 dk) pişirin Oda sıcaklığında soğumaya bırakınLimon sosunu hazırlayın: Bir kaseye sos malzemelerinin hepsini koyun ve bu kaseyi kaynar su batmış bir sos tenceresine oturtun Kıvamlı bir sos elde edinceye dek (takriben 10 dakika kısık ateşte benmari usulü) sonradan yağı ekleyin ve 10 dk daha sürekli karıştırarak pişirin Kaseyi su dolu tencereden çıkarıp soğumaya bırakınSoğuyan sosu, cheesecake üstüne yayın ve buzdolabına kaldırın 4 saat yada geceboyu buzdolabında bekletinNe dek dinlenirse tadı o kadar hoş olurServisten önce kelepçeli kalıptan çıkartarak dilimlenmiş limon ile ya da beyaz çikolata ile süsleyin *