iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Hamur malzemesi:
Kepekli Bisküvi
1 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
Krema Malzemesi:
3 Yaprak Jelatin
1 Kutu Krem Peynir (200 gr)
1 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Su Bardağı Krem Şanti
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Limon Suyu
2 Yumurta
HAZIRLANIŞI :
Bisküvileri ufalayın veya ezin Tereyağını eritip şekeri ilave edin Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın
Hamur malzemesini 15cm çapında bir çemberin içine yayın ve buzdolabında bekletin
Yaprak jelatinleri soğuk suda ıslatın Bir kapta 1 kutu krem peynir ve tozşekeri çırpın 2 yumurta sarısı ilave ederek tekrar çırpın Krem şantiyi ekleyip karıştırın
Jelatinleri sudan çıkarın ve bi kaba alarak kısık ateşte eritin Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın
Peynir karışımına önce jelatin limon karışımını sonra çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyin Bu karışımı hazırladığın çemberin üzerine döküp 12 saat buzdolabında dinlendirin Çemberi çıkarıp limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın
Hamur malzemesi:
Kepekli Bisküvi
1 Kahve Fincanı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
Krema Malzemesi:
3 Yaprak Jelatin
1 Kutu Krem Peynir (200 gr)
1 Kahve Fincanı Tozşeker
1 Su Bardağı Krem Şanti
1 Limon Kabuğu Rendesi
1 Limon Suyu
2 Yumurta
HAZIRLANIŞI :
Bisküvileri ufalayın veya ezin Tereyağını eritip şekeri ilave edin Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın
Hamur malzemesini 15cm çapında bir çemberin içine yayın ve buzdolabında bekletin
Yaprak jelatinleri soğuk suda ıslatın Bir kapta 1 kutu krem peynir ve tozşekeri çırpın 2 yumurta sarısı ilave ederek tekrar çırpın Krem şantiyi ekleyip karıştırın
Jelatinleri sudan çıkarın ve bi kaba alarak kısık ateşte eritin Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın
Peynir karışımına önce jelatin limon karışımını sonra çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyin Bu karışımı hazırladığın çemberin üzerine döküp 12 saat buzdolabında dinlendirin Çemberi çıkarıp limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın