iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler ALT TABAN İÇİN:
*2 paket eti burçak
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1su bardağı çekilmiş fındık
*Yarım çay bardağı süt
HAMUR MALZEMESİ
*400 gram süzme yoğurt
*400 gram labne peynir
*1 paket krema (200) ml
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 limon rendesi
*2 yumurta
LİMONLU ÜST SOS İÇİN
*1 limon rendesi ve suyu
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı dolusu nişasta
*6 yemek kaşığı toz şeker
Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bisküviyi robottan çekip bi kaba alalım
*Daha sonra erittiğimiz tereyağını fındığı sütü katıp harmanlıyoruz
*Kelepçeli kalıbımıza eşit şekilde elimizle veya bi bardak yardımıyla bastırarak yayıyoruz bu işlem bu kadar dolaba kaldırıp hamur malzememize başlıyoruz
*Öncelik le süzme yoğurt ve kremayı bir kaba alıp mikserler kıvam alana kadar bi güzel çırpalım daha sonra toz şekeri atıp çırpmaya devam ediyoruz
*Unu da katıp çırpalım
*Yumurtaları da tek tek kırıp çırpıyoruz
*Labne peyniri ve limon rendesini de katıp çırpalım
*Bisküvili kalıbımızın üzerine döküyoruz
*Harcımızı 160 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirmeye bırakıyoruz
*Daha sonra fırını kapatıp kapağı aralık bırakıp bi 40 dakika içinde bırakıyoruz
*Bu esnada üst limonlu sosumuzu hazırlayalım
*Sos tenceresine 2 su bardağı su limon rendesi ve suyunu toz şekeri 2 yemek kaşığı nişastamızı da koyarak çırpalım
*Altını açıp jöle kıvamı alana kadar pişirelim
*Ocak’tan alıp biraz soğumaya bırakalım
*Ara ara karıştırarak fırından çıkan pastamızın üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım Ben akşamdan yapıyorum genellikle sabaha kadar dolapta kalıyor daha iyi oluyor bu kadar deneyeceklere afiyet olsun
*
*2 paket eti burçak
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1su bardağı çekilmiş fındık
*Yarım çay bardağı süt
HAMUR MALZEMESİ
*400 gram süzme yoğurt
*400 gram labne peynir
*1 paket krema (200) ml
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 limon rendesi
*2 yumurta
LİMONLU ÜST SOS İÇİN
*1 limon rendesi ve suyu
*2 su bardağı su
*2 yemek kaşığı dolusu nişasta
*6 yemek kaşığı toz şeker
Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bisküviyi robottan çekip bi kaba alalım
*Daha sonra erittiğimiz tereyağını fındığı sütü katıp harmanlıyoruz
*Kelepçeli kalıbımıza eşit şekilde elimizle veya bi bardak yardımıyla bastırarak yayıyoruz bu işlem bu kadar dolaba kaldırıp hamur malzememize başlıyoruz
*Öncelik le süzme yoğurt ve kremayı bir kaba alıp mikserler kıvam alana kadar bi güzel çırpalım daha sonra toz şekeri atıp çırpmaya devam ediyoruz
*Unu da katıp çırpalım
*Yumurtaları da tek tek kırıp çırpıyoruz
*Labne peyniri ve limon rendesini de katıp çırpalım
*Bisküvili kalıbımızın üzerine döküyoruz
*Harcımızı 160 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirmeye bırakıyoruz
*Daha sonra fırını kapatıp kapağı aralık bırakıp bi 40 dakika içinde bırakıyoruz
*Bu esnada üst limonlu sosumuzu hazırlayalım
*Sos tenceresine 2 su bardağı su limon rendesi ve suyunu toz şekeri 2 yemek kaşığı nişastamızı da koyarak çırpalım
*Altını açıp jöle kıvamı alana kadar pişirelim
*Ocak’tan alıp biraz soğumaya bırakalım
*Ara ara karıştırarak fırından çıkan pastamızın üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım Ben akşamdan yapıyorum genellikle sabaha kadar dolapta kalıyor daha iyi oluyor bu kadar deneyeceklere afiyet olsun
*