iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı;
*2 paket burçak bisküvi
*100g tereyağı
Kreması;
*2 paket labne peyniri (400 gr)
*3 adet yumurta
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*2 adet limon kabuğu rendesi
*Yarım su bardağı yoğurt
Limon sosu;
*50 g tereyağı
*1 adet yumurta sarısı
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı limon suyu
*1 adet limon kabuğu rendesi
*1 yemek kaşığı nişasta
Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı Tabanın Yapılışı;
Bisküviler rondodan geçirirken 100 g da tereyağı eklenir Yağlı kelepçeli kalıbın tabanına dökülüp kaşıkla bastırılır Buzdolabına kaldırılır
Kremasının Yapılışı;
Yumurtalardan birinin sarısını ayırarak, diğer yumurtalar bir su bardağı şeker ilave edilerek çırpılır Sonra 4 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya, limon kabukları rendesi, 2 paket labne ve yarım su bardağı yoğurt ilave edilerek akışkan bir krema kıvamına gelene kadar çırpılır
Buzdolabına koymuş olduğumuz taban çıkarılarak, üzerine kremamız dökülür 170 derecede önceden ısıtılmış fırında, 4045 dakika pişirilir Bisküvinin ve kremanın çatlamaması için, fırının alt bölümüne, su dolu yanmaz kap konulur Fırın kapağı hafif açılarak, cheesecakemiz burada soğumaya bırakılır
Limon Sosu;
Malzemelerin tümü cam bir kasede karıştırılır Homojen bir hale getirilir Ben mari usulüyle pişirilir ( bir tencereye su koyup kaynatıyoruz Suyun üzerine limon sosumuzun olduğu kaseyi oturtuyoruz ) Limon sosumuz ılınmaya bırakılır Ilındıktan sonra fırında soğumuş olan cheesecakemizin üzerine sosumuz dökülerek buzdolabına kaldırılır Cıvık olursa nişasta ilavesi yapınız 1 gün bekledikten sonra servise hazırdır
*2 paket burçak bisküvi
*100g tereyağı
Kreması;
*2 paket labne peyniri (400 gr)
*3 adet yumurta
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*2 adet limon kabuğu rendesi
*Yarım su bardağı yoğurt
Limon sosu;
*50 g tereyağı
*1 adet yumurta sarısı
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı limon suyu
*1 adet limon kabuğu rendesi
*1 yemek kaşığı nişasta
Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı Tabanın Yapılışı;
Bisküviler rondodan geçirirken 100 g da tereyağı eklenir Yağlı kelepçeli kalıbın tabanına dökülüp kaşıkla bastırılır Buzdolabına kaldırılır
Kremasının Yapılışı;
Yumurtalardan birinin sarısını ayırarak, diğer yumurtalar bir su bardağı şeker ilave edilerek çırpılır Sonra 4 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 paket vanilya, limon kabukları rendesi, 2 paket labne ve yarım su bardağı yoğurt ilave edilerek akışkan bir krema kıvamına gelene kadar çırpılır
Buzdolabına koymuş olduğumuz taban çıkarılarak, üzerine kremamız dökülür 170 derecede önceden ısıtılmış fırında, 4045 dakika pişirilir Bisküvinin ve kremanın çatlamaması için, fırının alt bölümüne, su dolu yanmaz kap konulur Fırın kapağı hafif açılarak, cheesecakemiz burada soğumaya bırakılır
Limon Sosu;
Malzemelerin tümü cam bir kasede karıştırılır Homojen bir hale getirilir Ben mari usulüyle pişirilir ( bir tencereye su koyup kaynatıyoruz Suyun üzerine limon sosumuzun olduğu kaseyi oturtuyoruz ) Limon sosumuz ılınmaya bırakılır Ilındıktan sonra fırında soğumuş olan cheesecakemizin üzerine sosumuz dökülerek buzdolabına kaldırılır Cıvık olursa nişasta ilavesi yapınız 1 gün bekledikten sonra servise hazırdır