iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Chesecake Tarifi İçin Malzemeler Alt hamuru için:
*85 gr tuzsuz tereyağ
*13 su bardağı tozşeker
*1 yumurta
*1 su bardağı tepeleme un
*İsteğe bağlı tarçın ve ceviz içi
Ara krema kek için:
*700 gram labne peyniri (500 gr da oluyor)
*1 su bardağı toz şeker
*3 adet yumurta
*1 paket krema (sek olabilir)
*1 paket vanilya (1 buçuk ta kullanabilirsiniz)
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
Limon sos;
*2 adet limon
*2 yumurta
*2 tatlı kaşığı buğday nişastası
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay kaşığı vanilin
Limonlu Chesecake Tarifi Yapılışı
1
*Terayğ ve şekeri iyice çırpın pürüzsüz olana dek
*Üzerine yumurta ekleyip tekrar çırpın
*En son üzerine un ekleyip yumuşak bir hamur elde edin
*Ben üzerine 1 çay kaşığı tarçın ekledim daha güzel oluyor
*Fırın kalıbının yayarak serin ve 15 dk 175 derecelik fırında pişirin
*Kremanın yapılışı; Labneyi ve şekeri geniş bir kaba alin ve pürüzsüz olacak şekilde çırpın
*Krema nişasta ,un ve vanilyayı ekleyin tekrar karıştırın çok sulandırmayın birbiriyle özleşince çırpmayı bırakın
*Yumurtaları teker teker ilave edin her seferinde düşük devirde biraz çırpın Bu kremayı kalıba aktarın
*Fırını 175° ye ayarlayın
*Fırın tepsisine su koyup fırının en alt bülümüne dökün yerleştirin
*Fırın telini tam ortaya koyun
*Pişmiş taban hamurumuzun üzerine kremamızı dökün ve 30 ila 50 dakika arası pişirin ( fırınınıza göre değişiklik gösterebilir Benim 35 dk pişti)
*Fırının kapağını aralayın bir saat öyle dursun, sonra çıkarın oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az beş saat dursun
*Limon sos; Limonlar rendenin ince tarafı ile rendeleyin
*Şekeri ilave edip beş dk yoğurun
*Üzerine limonların suyunu sıkın ve şeker eriyene kadar çırpın
*Şeker eriyince süzgecten süzün
*Süzdüğünüz suyu tencereye alın
*Yumurta nişasta ve vanilini ilave edip iyice çırpın
*Daha sonra ocağı açın orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar devamlı karıştırın
*Chesscake i kalıptan çıkarıp servis tabağına aldıktan sonra sosu soğumadan dökün ki kolay şekil verebilir Afiyet olsun
*85 gr tuzsuz tereyağ
*13 su bardağı tozşeker
*1 yumurta
*1 su bardağı tepeleme un
*İsteğe bağlı tarçın ve ceviz içi
Ara krema kek için:
*700 gram labne peyniri (500 gr da oluyor)
*1 su bardağı toz şeker
*3 adet yumurta
*1 paket krema (sek olabilir)
*1 paket vanilya (1 buçuk ta kullanabilirsiniz)
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
Limon sos;
*2 adet limon
*2 yumurta
*2 tatlı kaşığı buğday nişastası
*1 çay bardağı toz şeker
*1 çay kaşığı vanilin
Limonlu Chesecake Tarifi Yapılışı
1
*Terayğ ve şekeri iyice çırpın pürüzsüz olana dek
*Üzerine yumurta ekleyip tekrar çırpın
*En son üzerine un ekleyip yumuşak bir hamur elde edin
*Ben üzerine 1 çay kaşığı tarçın ekledim daha güzel oluyor
*Fırın kalıbının yayarak serin ve 15 dk 175 derecelik fırında pişirin
*Kremanın yapılışı; Labneyi ve şekeri geniş bir kaba alin ve pürüzsüz olacak şekilde çırpın
*Krema nişasta ,un ve vanilyayı ekleyin tekrar karıştırın çok sulandırmayın birbiriyle özleşince çırpmayı bırakın
*Yumurtaları teker teker ilave edin her seferinde düşük devirde biraz çırpın Bu kremayı kalıba aktarın
*Fırını 175° ye ayarlayın
*Fırın tepsisine su koyup fırının en alt bülümüne dökün yerleştirin
*Fırın telini tam ortaya koyun
*Pişmiş taban hamurumuzun üzerine kremamızı dökün ve 30 ila 50 dakika arası pişirin ( fırınınıza göre değişiklik gösterebilir Benim 35 dk pişti)
*Fırının kapağını aralayın bir saat öyle dursun, sonra çıkarın oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az beş saat dursun
*Limon sos; Limonlar rendenin ince tarafı ile rendeleyin
*Şekeri ilave edip beş dk yoğurun
*Üzerine limonların suyunu sıkın ve şeker eriyene kadar çırpın
*Şeker eriyince süzgecten süzün
*Süzdüğünüz suyu tencereye alın
*Yumurta nişasta ve vanilini ilave edip iyice çırpın
*Daha sonra ocağı açın orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar devamlı karıştırın
*Chesscake i kalıptan çıkarıp servis tabağına aldıktan sonra sosu soğumadan dökün ki kolay şekil verebilir Afiyet olsun