iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Fresh Tatlı Tarifi İçin Malzemeler Sütlü kısmı için :
*Yarım kilo süt
*1 yemek kaşığı dolusu nişasta ve ilave 1 tatlı kaşığı nişasta
*1 küçük boy su bardağı su (Nişastayı açmak için )
*1 paket vanilya
*1 adet yumurtanın sarısı
*1 su bardağı tozşeker
Limonlu kısmı için :
*2 adet büyük boy limonun kabuğunun rendesi
*2 adet limonun suyu
*3 su bardağı su
*1 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Limonlu Fresh Tatlı Tarifi Yapılışı
1
*Rendelediğimiz limon kabuğunun üzerine tozşekeri dökelim
*15 dk bekletelim ovalayalım
*Üzerine bir subardağı su dökelim
*Süzgüden derin bir kaba süzelim
*Sütlü kısmı için önce tencereye sütü şekeri koyalım
*Nişastayı su ile eritip dökelim
*Kıvam bira kıvam alana kadar pişirelim
*Yumurta sarısını su ile çırpalım
*Yavaş yavaş içine katıp karıştıralım
*Göz göz pişti mi ocağın altını kapatalım
*Vanilyayı koyup karıştıralım
*Sütlü kısmı kuplara pay edelim soğumaya bırakalım
*Diğer tarafta süzdüğümüz limonlu suyu tencereye alalalım
*Nişastayı kalan su ile eritip dökelim
*Kıvam alana kadar pişirelim
*Soğuyan sütlü muhallebinin üzerine pay edelim üzeri soğuyunca arzuya göre süsleyelim Afiyet olsun
Çok hafif ferah bir tatlı oluyor
*Yarım kilo süt
*1 yemek kaşığı dolusu nişasta ve ilave 1 tatlı kaşığı nişasta
*1 küçük boy su bardağı su (Nişastayı açmak için )
*1 paket vanilya
*1 adet yumurtanın sarısı
*1 su bardağı tozşeker
Limonlu kısmı için :
*2 adet büyük boy limonun kabuğunun rendesi
*2 adet limonun suyu
*3 su bardağı su
*1 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Limonlu Fresh Tatlı Tarifi Yapılışı
1
*Rendelediğimiz limon kabuğunun üzerine tozşekeri dökelim
*15 dk bekletelim ovalayalım
*Üzerine bir subardağı su dökelim
*Süzgüden derin bir kaba süzelim
*Sütlü kısmı için önce tencereye sütü şekeri koyalım
*Nişastayı su ile eritip dökelim
*Kıvam bira kıvam alana kadar pişirelim
*Yumurta sarısını su ile çırpalım
*Yavaş yavaş içine katıp karıştıralım
*Göz göz pişti mi ocağın altını kapatalım
*Vanilyayı koyup karıştıralım
*Sütlü kısmı kuplara pay edelim soğumaya bırakalım
*Diğer tarafta süzdüğümüz limonlu suyu tencereye alalalım
*Nişastayı kalan su ile eritip dökelim
*Kıvam alana kadar pişirelim
*Soğuyan sütlü muhallebinin üzerine pay edelim üzeri soğuyunca arzuya göre süsleyelim Afiyet olsun
Çok hafif ferah bir tatlı oluyor