iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Haşhaş Tohumlu Kek
Malzemeler2 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 14 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış) 1 su bardağı şeker 12 su bardağı krema 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (2 adet limon) 4 yumurta 14 su bardağı ayçiçek yağı 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı vanilya özütü (vanilla extract) 2 çorba kaşığı reçel
YapılışıFırınınızı önceden 175 C’de ısıtın 30×10 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın Unu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kaba eleyin Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın Başka bir karıştırma kabında tereyağını, şekeri, kremayı ve limon kabuğu rendesini iyiçe çırpın Teker teker yumurtaları ekleyin ve her ekleyişte tamamen karışmasına dikkat edin Ayçiçek yağını, vanilyayı ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın Unlu karışımı ekleyin ve bir spatula yardımıyla unlar tamamen kaybolana kadar (mümkün olduğunca az) karıştırın Fırında 55 dakika pişirin Kalıptan çıkardığınız kekin tepesine reçelden sürüp soğumaya bırakın
Malzemeler2 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 14 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış) 1 su bardağı şeker 12 su bardağı krema 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (2 adet limon) 4 yumurta 14 su bardağı ayçiçek yağı 2 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı vanilya özütü (vanilla extract) 2 çorba kaşığı reçel
YapılışıFırınınızı önceden 175 C’de ısıtın 30×10 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın Unu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kaba eleyin Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın Başka bir karıştırma kabında tereyağını, şekeri, kremayı ve limon kabuğu rendesini iyiçe çırpın Teker teker yumurtaları ekleyin ve her ekleyişte tamamen karışmasına dikkat edin Ayçiçek yağını, vanilyayı ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın Unlu karışımı ekleyin ve bir spatula yardımıyla unlar tamamen kaybolana kadar (mümkün olduğunca az) karıştırın Fırında 55 dakika pişirin Kalıptan çıkardığınız kekin tepesine reçelden sürüp soğumaya bırakın