iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Kremalı Revani Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*3 yemek kaşığı irmik
*5 yemek kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı şeker
*1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Yarım limonun suyu
Limonlu Kremalı Revani Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı akşamlar Sade revaniye de limon rendelerdim normalde ama bu tarif aromasıyla bir harika Tarif şöyle;
Öncelikle şerbet malzemeleri ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır Şerbet kıvam alıncaya yakın limon suyu sıkılır ve 2 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır
Ardından krema malzemeleri limon hariç ocağa alınır Ocakta sürekli karıştırılır Göz göz olunca limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenip ocaktan alınır
Keki için yumurta ve şeker mixer ile köpürünceye kadar çırpılır Diğer malzemeler de eklenir Kare borcama yağlı kağıt serilir Hazırlanan kek hamuru yağlı kağıdın üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Kek pişince fırından alınır ve soğumaya bırakılır Soğuyunca yağlı kağıttan çıkarılır ve enine doğru ortadan ikiye kesilir Alt taban tekrar borcama alınır ve şerbetin yarısı dökülür Kremanın hepsi üzerine sürülür Kekin diğer yarısı da üzerine kapatılır Kalan şerbetin hepsi üzerine dökülür Kare şekilde kesilir En az yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz Sunum için hindistan cevizi ve toz antepfıstığı çok yakışıyor Afiyet olsun
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*3 yemek kaşığı irmik
*5 yemek kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı şeker
*1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı şeker
*Yarım limonun suyu
Limonlu Kremalı Revani Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı akşamlar Sade revaniye de limon rendelerdim normalde ama bu tarif aromasıyla bir harika Tarif şöyle;
Öncelikle şerbet malzemeleri ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır Şerbet kıvam alıncaya yakın limon suyu sıkılır ve 2 dakika daha kaynatılıp soğumaya bırakılır
Ardından krema malzemeleri limon hariç ocağa alınır Ocakta sürekli karıştırılır Göz göz olunca limon kabuğu rendesi ve limon suyu eklenip ocaktan alınır
Keki için yumurta ve şeker mixer ile köpürünceye kadar çırpılır Diğer malzemeler de eklenir Kare borcama yağlı kağıt serilir Hazırlanan kek hamuru yağlı kağıdın üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Kek pişince fırından alınır ve soğumaya bırakılır Soğuyunca yağlı kağıttan çıkarılır ve enine doğru ortadan ikiye kesilir Alt taban tekrar borcama alınır ve şerbetin yarısı dökülür Kremanın hepsi üzerine sürülür Kekin diğer yarısı da üzerine kapatılır Kalan şerbetin hepsi üzerine dökülür Kare şekilde kesilir En az yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz Sunum için hindistan cevizi ve toz antepfıstığı çok yakışıyor Afiyet olsun