Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Limonlu Oreolu Pamuk Cupcake

Limonlu Oreolu Pamuk Cupcake

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Limonlu Oreolu Pamuk Cupcake Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;
2 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı ayçiçek yağı 14 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı vanilya 1 paket kabartma tozu 2, 5 çay bardağı un 1415 adet oreo bisküvi Üzeri İçin;
2 paket krem şanti 2 çay bardağı soğuk süt 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Süsleme İçin;
Limon kabuğu rendesi Oreo bisküvi kırıkları Nane yaprağı Limonlu Oreolu Pamuk Cupcake Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba,
Misler gibi limon kokulu, bahar kokulu pamuk dokusunda cupcakelerin, kakaolu bisküvi ile birleşiminden şahane bir lezzet çıktı ortaya Üzerine hazırladığım krem şantiyi de, limon kabukları ile çırptım ve bu nefis limonlu kekleri gerçekten çok güzel tamamlayarak, muhteşem limon aromasını ikiye katladı
Öyleyse; içinizi açacak, ferah limon aromalı, oreolu pamuk keklerimizin hemen yapımına geçelim,
Öncelikle kek hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz Toz şeker hariç, diğer kuru malzemeleri bir kaba, elekten geçirerek eleyin
Fırınınızı önceden, 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın
Yumurtaları, mikserin en yüksek devrinde 12 dakika çırptıktan sonra; toz şekeri ekleyin ve en az beş dakika şeker ile birlikte, hamur beyazlayana kadar çırpın
Ardından; mikseri düşük devre alın ve sırasıyla sıvı yağ, yoğurt ve limon suyu ilavesini yapın
Son aşamada; un, kabartma tozu ve vanilyadan oluşan, elekten geçirdiğimiz kuru malzeme karışımını ve limon kabuklarını da ekleyerek, sadece karışmalarını sağlayacak kadar kısa bir süre mikserin en düşük devrinde nazikçe çırpın veya bu aşamayı miksersiz bir spatula yardımıyla yine aynı yönde dışardan içeri doğru karıştırarak, nazik hareketlerle yapın
Benim yaptığım gibi bir fırın tepsisine yağlı kağıt sererek, cupcake kağıtlarınızı yerleştirin veya tepsi şeklinde cupcake kalıplarınız varsa onu kullanın Kullandığım büyüklükte kalıplarla, 14 adet cupcake elde ettim
Hamurunuzdan, kalıbınızın tabanını oluşturacak kadar az bir miktar alarak, cupcake kalıbına dökün
Üzerine bir adet oreo bisküvi yerleştirin Onun da üstünü, kalıbın ağzından bir miktar aşağıda kalacak şekilde kabarma payı bırakarak kek hamurunuzla doldurun
Bu şekilde hamur bitene kadar hazırladığınız keklerinizi, önceden ısıttığımız fırına verin ve kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin Fırınına göre 1525 dakika arası sürecektir
Keklerimiz fırında iken, sütle krem şantiyi kıvam alana kadar çırpın ve son aşamada içine limon kabuklarını da katıp, kısa bir süre karışana kadar çırpın Üzerini kapatarak, buzdolabında dinlenmeye alın
Krem şantiyi, daha koyu, kremamsı bir kıvam elde etmek istediğim için, normalden daha az sütle çırptım Tabii ki arzuya bağlı olarak sevdiğiniz farklı bir krema varsa veya orijinal cupcake frosting’i de hazırlayıp, onunla süsleyebilirsiniz Bu şekilde frosting’den daha hafif olduğu için ben bu seferlik, krem şanti tercih ettim Ya da hiç kremasız olarak da, bu nefis keklerin tadına varabilirsiniz, seçim sizin
Eğer kremasız yapacak olursanız ve keki biraz tatlı seven biriyseniz, kek hamurundaki toz şeker miktarını 14 çay bardağı arttırabilirsiniz
Fırından çıkardığımız ve ılınmış keklerimizin üzerini, hazırladığımız limon kabuklu krem şanti ile istediğiniz şekilde süsleyin Ben süsleme ve sunum için ilave olarak; nane yaprağı, oreo bisküvi kırıkları ve limon kabuğu rendesi kullandım Biraz fazla limondan zarar gelmez değil mi?
Nefis, yumuşacık, limonlu oreolu pamuk cupcakeleriniz servise hazırdır
Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt