iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Palmier Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*Milföy hamuru (tarif blogda veya hazır)
*Limon marmelatı
*5 adet limon
*400 gr şeker
*12 (yarım) bardak su
*Limonlu kaplama (lemon glaze)
*500 gr şeker
*150 gr su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*Ekstra olarak (limonlu olması için)
*1 adet limon kabuğun rendesi
*1 limon suyu
Limonlu Palmier Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*Milföy hamur tarifimi bir önceki postumda paylaştım
*Limon marmelatı içi, limonun kabuğunu beyaz kısmını almayacak şekilde rendeleyin
*Limonun içini çekirdek ve zar hariç çıkarın
*Şurup hazırlayın Şeker ve suyu şeker eriyene kadar ocakta karıştırın 34 dk kaynadıktan sonra içine limon kabuğu ve içini atın
*Çok kısık ateşte 40 dk pişirin
*Kaplama (glaze) için, su ile şekeri orta ateşte kaynayana kadar karıştırın
*Kaynadıktan 4 dk sonra (termometreniz varsa 108 derece olduğunda) limon suyunu (1 tatlı kaşığı) ekleyin ve 12 dk daha kaynatın
*117 dereceye kadar karıştırmadan kaynatmaya devam edin 117 derece olduğunda cam yada demir bir kaba döküp, buz poşetin yada kabın üzerine yerleştirin ve iyice soğutun (Yaklaşık 4050 derece)
*Stand miksere şurubu alın ve yaklaşık 2030 dk orta hızda çırpın Akışkan ise çırpmaya devam edin
*Su gibi akmayacak daha macun gibi sürülür olmalı
*Rengi beyaz, kıvamı yoğun (macun gibi)ve ele neredeyse yapışmayan bir kaplama elde edeceğiz
*Plastik kapaklı bir kapta buzdolabında 3 aya kadar saklayabilirsiniz
*Keklere pastalara eklerlere sürmek için, 50 dereceye kadar benmari usullü ısıtın (daha fazla olmamalı)
*Kakaolu olmasını isterseniz Isıtma aşamasında kakao ekleyin Limonlu ise limon aroması ve az limon suyu ve rendesi
*Limonlu olması için limon suyunu ve rendesini ilave edip karıştırın
*Milföy hamurunu acın (05 cm kalınlığında) 2 taraftan rulo sarın ortada birleştirin
*Bıçağınızla 1 buçuk cmlik parçalar kesin ve 200 derece sıcak fırında hafif kızarana kadar pişirin (yaklaşık 12 dk)
*Sıcakken üzerlerine fırça ile reçel sürün tamamen soğuduğunda kaşık ile kaplamayı üzerine gezdirin
*Buzdolabında 1 saat soğutup, servis edin
*Milföy hamuru (tarif blogda veya hazır)
*Limon marmelatı
*5 adet limon
*400 gr şeker
*12 (yarım) bardak su
*Limonlu kaplama (lemon glaze)
*500 gr şeker
*150 gr su
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*Ekstra olarak (limonlu olması için)
*1 adet limon kabuğun rendesi
*1 limon suyu
Limonlu Palmier Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*Milföy hamur tarifimi bir önceki postumda paylaştım
*Limon marmelatı içi, limonun kabuğunu beyaz kısmını almayacak şekilde rendeleyin
*Limonun içini çekirdek ve zar hariç çıkarın
*Şurup hazırlayın Şeker ve suyu şeker eriyene kadar ocakta karıştırın 34 dk kaynadıktan sonra içine limon kabuğu ve içini atın
*Çok kısık ateşte 40 dk pişirin
*Kaplama (glaze) için, su ile şekeri orta ateşte kaynayana kadar karıştırın
*Kaynadıktan 4 dk sonra (termometreniz varsa 108 derece olduğunda) limon suyunu (1 tatlı kaşığı) ekleyin ve 12 dk daha kaynatın
*117 dereceye kadar karıştırmadan kaynatmaya devam edin 117 derece olduğunda cam yada demir bir kaba döküp, buz poşetin yada kabın üzerine yerleştirin ve iyice soğutun (Yaklaşık 4050 derece)
*Stand miksere şurubu alın ve yaklaşık 2030 dk orta hızda çırpın Akışkan ise çırpmaya devam edin
*Su gibi akmayacak daha macun gibi sürülür olmalı
*Rengi beyaz, kıvamı yoğun (macun gibi)ve ele neredeyse yapışmayan bir kaplama elde edeceğiz
*Plastik kapaklı bir kapta buzdolabında 3 aya kadar saklayabilirsiniz
*Keklere pastalara eklerlere sürmek için, 50 dereceye kadar benmari usullü ısıtın (daha fazla olmamalı)
*Kakaolu olmasını isterseniz Isıtma aşamasında kakao ekleyin Limonlu ise limon aroması ve az limon suyu ve rendesi
*Limonlu olması için limon suyunu ve rendesini ilave edip karıştırın
*Milföy hamurunu acın (05 cm kalınlığında) 2 taraftan rulo sarın ortada birleştirin
*Bıçağınızla 1 buçuk cmlik parçalar kesin ve 200 derece sıcak fırında hafif kızarana kadar pişirin (yaklaşık 12 dk)
*Sıcakken üzerlerine fırça ile reçel sürün tamamen soğuduğunda kaşık ile kaplamayı üzerine gezdirin
*Buzdolabında 1 saat soğutup, servis edin