iltasyazilim
FD Üye
Limonlu Pelte Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*6 yemek kaşığı buğday nişastası
*2 limon suyu
*1 5 paket petibör bisküvi
*1 limon kabuğu rendesi
Süslemek için;
*Hindistan cevizi
Limonlu Pelte Tarifi Yapılışı Orta boy tencereye suyu, nişastayı ve şekeri ölçülerine göre koyuyoruz Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz Limon suyunu ve limon rendesini de katarak karıştırmaya devam ediyoruz Muhallebi kıvamına gelince topaklanmaması için çırpıcıyla karıştırıyoruz Göz göz olduktan sonra bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz Bisküvilerimizi su dolu kaseye batırıp Orta boy borcama diziyoruz (suya batırmak bisküvilerin yüzeye çıkmamalarını sağlıyor) Bir kat bisküvi, bir kat muhallebi bitene kadar koymaya devam ediyoruz Bisküvileri her defasında suya batırmayı unutmuyoruz Bu işlem bittikten sonra arzuya göre üzerini limon veya hindistan ceviziyle süslüyoruz Bir gece buzdolabında bekletip servis yapıyoruz*Afiyet şifa olsun
*5 su bardağı su
*1 5 su bardağı şeker
*6 yemek kaşığı buğday nişastası
*2 limon suyu
*1 5 paket petibör bisküvi
*1 limon kabuğu rendesi
Süslemek için;
*Hindistan cevizi
Limonlu Pelte Tarifi Yapılışı Orta boy tencereye suyu, nişastayı ve şekeri ölçülerine göre koyuyoruz Orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz Limon suyunu ve limon rendesini de katarak karıştırmaya devam ediyoruz Muhallebi kıvamına gelince topaklanmaması için çırpıcıyla karıştırıyoruz Göz göz olduktan sonra bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz Bisküvilerimizi su dolu kaseye batırıp Orta boy borcama diziyoruz (suya batırmak bisküvilerin yüzeye çıkmamalarını sağlıyor) Bir kat bisküvi, bir kat muhallebi bitene kadar koymaya devam ediyoruz Bisküvileri her defasında suya batırmayı unutmuyoruz Bu işlem bittikten sonra arzuya göre üzerini limon veya hindistan ceviziyle süslüyoruz Bir gece buzdolabında bekletip servis yapıyoruz*Afiyet şifa olsun