iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:3 adet yumurta sarisi ve beyazi ayrilmis 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı pudra sekeri 175 ml süt 25 gr tereyağ erimis 1 adet limon rendelenmis pudra sekeri üzerine serpmek için krema tercihen krem santiyi, servis için
Hazırlanışı:
Fırını 170 C ısıtın Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın
Temiz kuru bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve limon karışımına ekleyin Karışımı kaşıkla tereyağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin ve metal kabın içine 25 cm yüksekliığinde olacak şekilde sıcak su dökün
Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin Kalıbı metal kabın içinden çıkarın Üzerine pudra şekeri döküp krem şantiyi ile servis yapın
HAZIRLAMA: Kalıbı ince metal kabın içinde sıcak suyla tutmak pudingin yumuşak ve sünger gibi olmasını sağlar Pişme süresi boyunca karışım iki ayrı kata ayrılır: Üstte hafif sünger, altta ise krema sos halinde
Hazırlanışı:
Fırını 170 C ısıtın Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın
Temiz kuru bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve limon karışımına ekleyin Karışımı kaşıkla tereyağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin ve metal kabın içine 25 cm yüksekliığinde olacak şekilde sıcak su dökün
Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin Kalıbı metal kabın içinden çıkarın Üzerine pudra şekeri döküp krem şantiyi ile servis yapın
HAZIRLAMA: Kalıbı ince metal kabın içinde sıcak suyla tutmak pudingin yumuşak ve sünger gibi olmasını sağlar Pişme süresi boyunca karışım iki ayrı kata ayrılır: Üstte hafif sünger, altta ise krema sos halinde