![sarkici_linetten_soke_eden_aciklama_asker_kacagiyim_1634543188_1334.jpg](https://i20.haber7.net/resize/1300x731//haber/haber7/photos/2021/42/sarkici_linetten_soke_eden_aciklama_asker_kacagiyim_1634543188_1334.jpg)
Türk kökenli Yahudi müzikçi Linet, dünyaca ünlü müzik müsabakası Eurovision'da İsrail'i temsil etmek için ülkede X Factor yarışına katıldı.
HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE
Geçtiğimiz günlerde İsrail'de asker kaçağı olduğunu açıklayan müzikçi Linet, Eurovision'da İsrail'i temsil etmek için X Factor müsabakasına katıldı. Tel Aviv doğumlu Türk asıllı Yahudi müzikçinin İsrail'i temsil etmek istemesi hayranlarını şaşırttı.
Yarışta İbranice "Güneş" ve bir devir Burhan Çaçan'ın seslendirdiği "Akşam Olmadan" müziğini söyleyen Linet, performansıyla İsrailli heyet üyelerini etkilemeyi başardı. Eurovision yarışında İsrail'i temsil etmek isteyen Linet, yarışta sonraki cinse geçmeye hak kazandı.
İsrail Büyükelçiliği toplumsal medya hesabından Linet hakkında paylaşımda bulunarak şu sözleri kullandı:
"Türk kökenli İsrailli müzikçiler Linet ve Sapir Saban @Eurovision 2022’de İsrail’i temsil etmek için XFactor yarışına katıldı. Türkiye’de de çok sevilen ünlü müzikçi Linet Türkçe ve İbranice performansı ile bir sonraki tipe geçmeye hak kazandı."
"ASKER KAÇAĞIYIM" DEMİŞTİ!
Ünlü müzikçi Linet, evvelki akşam Yeşilköy'de açılan bir yerde sahne aldı. İsrail'den özel uçakla gelen hayranlarının da bulunduğu yerde samimi açıklamalarda bulunan Linet, şu sözleri kullandı:
"İsrail'de doğdum. 5 yaşımdan beri müzik söylüyorum. Bir Türk sanat müziği sanatkarı kızıyım. Türk bayrağını, Türk müziğini her yerde gururla taşıyorum. Ne vakit okul bitti, 'Askerlik vakti' dediler. Ben de Türkiye'ye geldim. Asker kaçağıyım bu ortada. Dedim ki ne olursam olayım Türkiye'de olayım, Türkiye'de öleyim."