iltasyazilim
FD Üye
Link Değişiminin Pagerank`a Etkisi
Google bize pagerank konusunda bazı bilgiler vermiştir
Elimizde olan veriler şunlar:
Dünyadaki tüm sitelerin pagerankı toplamı 1 sayısına eşittir
Pagerankın Google kadar açıklanan devlete ait formülü aşağıdadır:
A sitesi için pagerank bulma formülü şu şekildedir
PR(A) (1d) + d (PR(T1)C(T1) + + PR(Tn)C(Tn))
formüldeki değişkenler şunlardır:
PR(A) A sitesine ait pagerank degeriTüm siteler için ilk ilk olarak 1 kabul edilimektedir
d “damped down faktörü denilen özel bir katsayı ve 085 kabul edilmektePi sayısı gibi özel bir katsayı
PR(Tn) A sitesine link veren herhangi bir sitenin pagerank degeri
C(Tn) A sitesine link veren sitenin başka sitelere verdigi link rakam adeti
Sen bana link ver ben sana link vereyim mantığının incelemesi
d 085
PR(A) (1 – d) + d*(PR(B)C(Tn))
PR(B) (1 – d) + d*(PR(A)C(Tn))
Degerleri yerine koyarsak :
PR(A) A sitesine ait ilk pagerank degeri ilk başka biz 1 kabul ediyoruz
d 085 katsayı degerinde oldugunu google bize söylüyor
PR(B) B sitesine ait birincil pagerank degeri 1 kabul edildi
C(Tn) 1 dir Yani A sitesinden ve B sitesinden dış dünyaya bahşedilen link sayısı adeti 1 oldugundan 1 alıyoruz Eger A sitesi diğer sitelerede link vermiş olsaydı verdiği link rakam adetini yazacaktık Yukarıdaki misal için yalnızca bir adet siteye link verildiğinden 1 rakamını yazıyoruz denkleme
PR(A) (1085) + 085*(11)
015 + 085 x 1
1
PR(B) (1085) + 085*(11)
015 + 085 x 1
1
Sistemin ortalama pagerank değerlini Kontrol edelim Pr(A Pr(B) 2
2 2 (Sistemde iki adet site mevcut oldugundan) Sistemin sıradan pagerankı 1
En kolay iki siteli link degişim örnekli şu matematiksel denklem ile bile görüldüğü üzere Sen bana link ver ben sana link vereyim olayında pagerank falan kazanılmıyor Link degişmezden öncede pagerank degeri 1 idi link degişimi yaptıktan sonrada pagerank degeri yeniden 1 oldugunu gördük ve ispatladıkBu ispatı google matematik formülü ile yaptık
Bir webmasterın mantıklı bir link degişimi yapabilmesi için minimum iki tane sitesi olmalı 1 tane başlıca sitesi olmalı bir tanede yerine geçen kimse sitesi olmalı Yerine Koyma sitesi ile link toplamalı orada biriken link gücünü anasitesine göndermelidir
Çapraz link degişimi yapılırsa ama o zaman pagerankında artma gerçekleşiyor Lakin Türkiyedeki bir fazla webmaster arkadaşımız sen bana link ver, ben sana link vereyim mantığı içinde oldugundan ülkemizdeki sitelerin pagerank degerleri düşük seviyelerdedir İşte olayın matematiksel yaklaşımı bu şekildedir Pagerank matematiktir
Google Türkçe siteleri sevmiyor falan gibi kolay görüşler yerine, matematiksel modelleme ile olaya yaklaşırsak daha yüksek pagerank degerliklerine bizim türkçe içerikli sitelerimizinde kavuşacağını görmüş olduk
Özet:
Sitene link veren adamın sitesinde ne değin çok link varsa senin hissene o kadar az pagerank düşünüyor
Müşterek link degişimi yapılırsa pagerank artmıyor *
Google bize pagerank konusunda bazı bilgiler vermiştir
Elimizde olan veriler şunlar:
Dünyadaki tüm sitelerin pagerankı toplamı 1 sayısına eşittir
Pagerankın Google kadar açıklanan devlete ait formülü aşağıdadır:
A sitesi için pagerank bulma formülü şu şekildedir
PR(A) (1d) + d (PR(T1)C(T1) + + PR(Tn)C(Tn))
formüldeki değişkenler şunlardır:
PR(A) A sitesine ait pagerank degeriTüm siteler için ilk ilk olarak 1 kabul edilimektedir
d “damped down faktörü denilen özel bir katsayı ve 085 kabul edilmektePi sayısı gibi özel bir katsayı
PR(Tn) A sitesine link veren herhangi bir sitenin pagerank degeri
C(Tn) A sitesine link veren sitenin başka sitelere verdigi link rakam adeti
Sen bana link ver ben sana link vereyim mantığının incelemesi
d 085
PR(A) (1 – d) + d*(PR(B)C(Tn))
PR(B) (1 – d) + d*(PR(A)C(Tn))
Degerleri yerine koyarsak :
PR(A) A sitesine ait ilk pagerank degeri ilk başka biz 1 kabul ediyoruz
d 085 katsayı degerinde oldugunu google bize söylüyor
PR(B) B sitesine ait birincil pagerank degeri 1 kabul edildi
C(Tn) 1 dir Yani A sitesinden ve B sitesinden dış dünyaya bahşedilen link sayısı adeti 1 oldugundan 1 alıyoruz Eger A sitesi diğer sitelerede link vermiş olsaydı verdiği link rakam adetini yazacaktık Yukarıdaki misal için yalnızca bir adet siteye link verildiğinden 1 rakamını yazıyoruz denkleme
PR(A) (1085) + 085*(11)
015 + 085 x 1
1
PR(B) (1085) + 085*(11)
015 + 085 x 1
1
Sistemin ortalama pagerank değerlini Kontrol edelim Pr(A Pr(B) 2
2 2 (Sistemde iki adet site mevcut oldugundan) Sistemin sıradan pagerankı 1
En kolay iki siteli link degişim örnekli şu matematiksel denklem ile bile görüldüğü üzere Sen bana link ver ben sana link vereyim olayında pagerank falan kazanılmıyor Link degişmezden öncede pagerank degeri 1 idi link degişimi yaptıktan sonrada pagerank degeri yeniden 1 oldugunu gördük ve ispatladıkBu ispatı google matematik formülü ile yaptık
Bir webmasterın mantıklı bir link degişimi yapabilmesi için minimum iki tane sitesi olmalı 1 tane başlıca sitesi olmalı bir tanede yerine geçen kimse sitesi olmalı Yerine Koyma sitesi ile link toplamalı orada biriken link gücünü anasitesine göndermelidir
Çapraz link degişimi yapılırsa ama o zaman pagerankında artma gerçekleşiyor Lakin Türkiyedeki bir fazla webmaster arkadaşımız sen bana link ver, ben sana link vereyim mantığı içinde oldugundan ülkemizdeki sitelerin pagerank degerleri düşük seviyelerdedir İşte olayın matematiksel yaklaşımı bu şekildedir Pagerank matematiktir
Google Türkçe siteleri sevmiyor falan gibi kolay görüşler yerine, matematiksel modelleme ile olaya yaklaşırsak daha yüksek pagerank degerliklerine bizim türkçe içerikli sitelerimizinde kavuşacağını görmüş olduk
Özet:
Sitene link veren adamın sitesinde ne değin çok link varsa senin hissene o kadar az pagerank düşünüyor
Müşterek link degişimi yapılırsa pagerank artmıyor *