iltasyazilim
FD Üye
Linzer Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr yumuşamış tereyağ
*1, 5 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta akı
*1 su bardağı badem unu
*2, 5 – 3 su bardağı un
*1 paket vanilya
Arası için;
*1 kase marmelat veya reçel
*(ben şeftali marmeladı kullandım )
Üzerine;
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
Linzer Kurabiye Tarifi Yapılışı Yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini krema olana kadar çırpıyoruz Ardından yumurta akını ekleyip tekrar çırpıyoruz Sonra badem unu, vanilya ve unu eleyerek ekliyoruz Hamuru toparlayıp streç filme sarıyoruz Dolapta 12 saat dinlendiriyoruz Daha sonra un serpip merdaneyle incecik açıyoruz Hamurları kalıpla keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz(Sandviç olacakları için çift sayı olmalarına özen gösterelim) Üste gelecek kurabiye için hamurların yarısının ortasını yine küçük bir kalıpla kesip çıkarıyoruz Tepsiyi fırına vermeden önce dolapta yarım saat bekletiyoruz Bu arada fırını 175 derecede ısıtıyoruz Dolaptan çıkardığımız kurabiyeleri ısıtılmış fırına sürüp 1215 dakika fazla kızartmadan pişiriyoruz Soğuyan kurabiyelerin alt parçalarına 1’er çay kaşığı marmelat sürüyoruz Üst parçaların üzerine pudra şekeri serpiyoruz Daha sonra alt parçanın üzerine pudra şekeri serpilmiş üst parçayı yerleştiriyoruz Tüm kurabiyeleri bu şekilde tamamlıyoruz Kurabiyeleriniz servise hazır Afiyet olsun
Not:Bu ölçülerle 1314 adet çift kurabiye çıkıyor
*250 gr yumuşamış tereyağ
*1, 5 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta akı
*1 su bardağı badem unu
*2, 5 – 3 su bardağı un
*1 paket vanilya
Arası için;
*1 kase marmelat veya reçel
*(ben şeftali marmeladı kullandım )
Üzerine;
*Yarım çay bardağı pudra şekeri
Linzer Kurabiye Tarifi Yapılışı Yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini krema olana kadar çırpıyoruz Ardından yumurta akını ekleyip tekrar çırpıyoruz Sonra badem unu, vanilya ve unu eleyerek ekliyoruz Hamuru toparlayıp streç filme sarıyoruz Dolapta 12 saat dinlendiriyoruz Daha sonra un serpip merdaneyle incecik açıyoruz Hamurları kalıpla keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz(Sandviç olacakları için çift sayı olmalarına özen gösterelim) Üste gelecek kurabiye için hamurların yarısının ortasını yine küçük bir kalıpla kesip çıkarıyoruz Tepsiyi fırına vermeden önce dolapta yarım saat bekletiyoruz Bu arada fırını 175 derecede ısıtıyoruz Dolaptan çıkardığımız kurabiyeleri ısıtılmış fırına sürüp 1215 dakika fazla kızartmadan pişiriyoruz Soğuyan kurabiyelerin alt parçalarına 1’er çay kaşığı marmelat sürüyoruz Üst parçaların üzerine pudra şekeri serpiyoruz Daha sonra alt parçanın üzerine pudra şekeri serpilmiş üst parçayı yerleştiriyoruz Tüm kurabiyeleri bu şekilde tamamlıyoruz Kurabiyeleriniz servise hazır Afiyet olsun
Not:Bu ölçülerle 1314 adet çift kurabiye çıkıyor