Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Liseler İçin Yeni Eğitim Sisteminin Detayları Belli Oldu

Liseler İçin Yeni Eğitim Sisteminin Detayları Belli Oldu
0
166

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
liseler-icin-yeni-egitim-sisteminin-detaylari-belli-oldu-1558080777.jpg

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liseye hazırlanan milyonlarca talebeyi etkileyecek olan ortaöğretimde yeni eğitim sisteminin ayrıntılarını yarın detaylı olarak açıklayacak. Bakan Selçuk’un açıklamalarının çabucak öncesinde Sözcü.com.tr, yeni eğitim sisteminin detaylarını hususlar halinde açıkladı.

1d0283933f53132aa7400636711312377793d423.jpeg
  • Yeni eğitim sisteminde talebelerin göreceği ders sayısı azaltılıyor.
  • Liselere ‘Kariyer Ofisleri’ açılıyor.
  • 12. sınıfta ders sayıları azaltılıp, destek çalışmaları ekleniyor.
  • Talebeler, tıpkı üniversitelerde olduğu üzere kendi istedikleri dersleri seçebiliyorlar.
  • Haber Kuramı, liselerde mecburî ders haline geliyor.
  • Uygulamalı öğrenmeye tartı veriliyor.
  • 12. sınıfa birtakım yenilikçi dersler ekleniyor.
Ortaöğretimde yeni eğitim sistemi, 2020-21 eğitim-öğretim yılında 9. sınıf olacak talebelerle birlikte başlayacak. Yeni eğitim sistemine geçiş kademeli olarak gerçekleştirilecek. Yeni sistem ile ilgili daha çokça detayı Bakan Selçuk’un yarın gerçekleştireceği açıklamalarla öğreneceğiz.

Similar threads

Devletimizde en sık değişime uğrayan sistemlerden biri olan eğitim sisteminde yeniden yeni bir modele geçiliyor. Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yapılacak yenilikleri Hürriyet’ten Nuran Çakmakçı’ya açıkladı. Bakan, öncelikli olarak şu andaki eğitim sisteminin klâsik bir yapıya sahip olduğunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
Temel lise var mı? Temel lise, Türkiye'de Dershanelerin özel okula dönüşmesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Buna göre, artık "dershane" ifadesi kaldırıldı bunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yarın yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin ders başı yapacağı 2022-2023 eğitim öğretim yılına ait açıklamalarda bulundu. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler, 5-9 Eylül'de ahenk eğitimi almıştı. Bu yıl ortaokul ve liseye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
261
imagesdunyadaegitimsistemlerinelerdir5af975e3f3cd5 Gectiğimiz gunlerde cok konuşulan ve onumuzdeki gunlerde meclise sunulması beklenen 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili tartışmalar suruyor Eğitimcilere gore diploma zorunlu olabilir ancak devam mecburiyeti dayatılmamalı 8 yıllık kesintisiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Geçtiğimiz günlerde fazla konuşulan ve önümüzdeki günlerde meclise sunulması beklenen 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili tartışmalar sürüyor Eğitimcilere kadar diploma gerekli olabilir ama devam mecburiyeti dayatılmamalı 8 yıllık sürekli eğitim hayatımıza gireli fazla vakit oldu 4+4+4 olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt