Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Liselerde Yapılan Değişiklikler

Liselerde Yapılan Değişiklikler
0
138

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Liselerde eğitim kurallarına yenilikler geldi sil bitmiş değiştirilen yeni lise kurallarını merak eden öğrenciler aşağıdaki yazımızda Liselerde yapılan değişiklikleri başlıca başlıkları ile öğrenebilirler

ALT :wwwlarcomupluploadsliselerdekidegiisklikler13362liselerdekidegiisklikler13362ALT

Zorunlu ayla getirilen lise eğitiminin kuralları komple değiştirildiLiselerde yapılan değişiklikler belli başlı şöyle:

Ortaöğretim kurumlarına devam zorunluluğu geldi Özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırıldı

Keza galibiyet puanı 45'ten 50 puana yükseltildi Lisedeki öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesine karşın puanlar yenilendi

Ortalama yükseltme sınavları kaldırıldı, komite marifetiyle yapılan sorumluluk sınavları ise ilgili dersin öğretmeni göre yılda 2 defa yapılacak

Derslik bazında başarısız ders sayısı maksimum 3 olanlar sorumluluk sahibi olarak dersten geçebilecekler

Lise eğitimine devamlı 18 yaşını dolduran örencinin kaydı silinecek

Keza Öğrencileirn kabul etmedikleri imtihan notlarına itiraz hakkı tanınacak

Çeşitli nedenlerle örgün ortaöğretimle ilişiği kesilen öğrencilerin açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesine yönlendirilecekler

Lisede okurken evlenenlerin liseye kaydının yapılmayacak Açık Lise veya Açık Meslek Lisesine gönderilecekler *

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt