Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Liselere de E-Kayıt Sistemi Geliyor

Liselere de E-Kayıt Sistemi Geliyor
0
128

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Sınavsız öğrenci bölge liselere yeni öğrenci kayıtları da ilkokullar gibi etescil sistemiyle elektronik ortamda yapılacakGenel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah adresi başlıca alınacak

Öğrenci ve velilerden tescil esnasında hiçbir surette kayıt parası veya bağış adı altında para alınmayacak, boşboğaz belge istenilmeyecek Ulusal Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla yayımlanan genelgeyle ulaşım sebebiyle zaman ve finansal yönden oluşacak kayıplarda tasarruf sağlanması, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere daha pozitif zaman ayırmaları ve eğitimöğretim kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor

Bu kapsamda, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda ikamet adreslerine en yakın genel liseler, iş liseleri, fazla programlı liseler veya mesleki ve teknik eğitim merkezlerine yerleştirilmeleri sağlanacak

ALINTI

Aday kayıtlarının genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 1331 Ağustos tarihlerinde yapılacağı belirli genelgeye kadar genel liselere namzet kayıtlarında alan ve ikametgah adresi alınacak

Genel liseye tescil olacak adayın ikameti, okulun bölgesi sınırları içerisinde ise kaydı yapılacak

Meslek liselerine kayıtlarda bölge sınırlaması olmaksızın 10 mektep tercihi yapılacak

Adaylar ayrıca genel liseye hem iş lisesine kayıt yaptıramayacak

Namzet kayıtlarının tamamlanmasının gerisinde kayıt listeleri, en geç 7 Eylülde http:wwwmebgovtr internet adresinden duyuru edilecek

Kesin kayıt işlemleri okul müdürlüklerince 714 Eylülde tamamlanacak

Mazeretleri nedeniyle 1331 Ağustos tarihleri arasında namzet kayıtlarını yaptıramayanların mağdur olmamaları için tescil ve yatırma işlemleri sürdürülecek *

858,496Konular
981,656Mesajlar
29,726Kullanıcılar
yalanciyarimSon üye
Üst Alt