Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Liselere kayıtlar başladı

Liselere kayıtlar başladı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Genel lise ve meslek liselerin evraklar 3 ağustostan itibaren başlıyorÖğrenci ve velilerin,mektep müdürlüklerine başvurması gerekiyor
Sınavsız öğrenci alan genel liseler ile meslek liselerine elektronik ortamda ''namzet'' kayıtları başladı

Liselere aday kayıt süresi 28 Ağustosta sona erecek
Aday kayıtları için mektep müdürlüklerine başvurulacak Genel liselere namzet tescil işlemleri genel lise müdürlüklerince, iş lisesine kayıt işlemleri de iş lisesi müdürlüklerince yapılacak

Kayıt sırasında, mektep müdürlükleri kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik bilgilerini, diploma notlarını ve adres bilgilerini emektep sisteminden sorgulayıp teftiş edebilecekler

Genel liselere namzet kayıtlarında bölge ve ikametgah adresi başlıca alınacak Genel liseye kayıt elde etmek isteyen adayın ikameti, öğrenci atama komisyonlarınca muhakkak olan okulun bölgesi sınırları içerisindeyse kaydı yapılacak Iş liselerine kayıtlarda bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet mektep tercihi yapılabilecek

Adaylar hem genel liseye hem de meslek lisesine tescil yaptıramayacak

İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde il ulusal eğitim müdür yardımcısışube müdürü başkanlığında oluşturulan öğrenci koyma komisyonları, okulların kayıt bölgeleri ile öğrenci kontenjanlarını ilgili mektep müdürleriyle koordineli belirleyecek

Kontenjan belirlenirken sınıf mevcutları imkanlar kapsamında 40 ı aşmayacak şekilde planlanacak

Başvurularının ayrılan kontenjandan pozitif olması durumunda, meslek liselerine atama işlemleri ilköğretim diploma puanı, eşitlik halinde tercih önceliği, tekrar eşitlik halinde yaşı ufak olan adaya öncelik vermek suretiyle yapılacak

Aday başvurularının pozitif olması halinde genel liseye sipariş verme işlemleri, ilköğretim diploma puanı ve yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilerek gerçekleştirilecek Kontenjan fazlası öğrenciler ikametlerine en yakın öteki genel liselere dengeli biçimde dağıtılacak

Herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına yönlendirilerek, gerektiğinde bu okullarda ikili öğretim yapılacak

MEB'in internet sitesinde açıklanacak

Liselere aday kayıt süresi 28 Ağustosta sona erecek Aday kayıtları tamamlandıktan daha sonra okullar ve öğrenci atama komisyonlarınca zorunlu kontroller yapılarak kayıt listeleri onaylanacak ve en geç 4 Eylülde Milli Eğitim Bakanlığının TC Milli Eğitim Bakanlığı internet adresinden bildiri edilecektir

Duyuru edilen listelere tarafından belli tescil işlemleri için gerekli doküman, ilgili mektep müdürlüklerince 718 Eylül tarihleri aralarında yapılacak

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı esasları ile yatılı ilköğretim bölge okulu mezunlarından söz konusu ortaöğretim kurumlarını yatılı şampiyonyerleştirilen öğrencilerin kayıtlarında ekayıt başvurusu şartı aranmayacak

Kontenjan açığı halinde öğrenciyi kardeşinin öğrenim gördüğü veya anne babanın çalıştığı iş yerinin bulunduğu alanın dahil olduğu okula tescil yaptırmak isteyen veli talepleri öğrenci yatırma komisyonlarınca değerlendirilecek

Terör saldırıları sonucu şehit olan ya da malul duruma düşen öğretmenlerin çocukları ile şehit, malul ve muharip gazi çocuklarının durumlarını belgelendirmeleri halinde istedikleri genel ya da meslek liselerine kayıtları yapılacak Ayrıca özel eğitim gerektiren öğrencilerin de genel veya meslek liselerine kayıtlarında istekleri dikkate alınacak

Mazeretleri nedeniyle 328 Ağustos tarihleri arasında aday kayıtlarını yaptıramayan öğrencilerin mağdur olmamaları için valiliklerce belirlenecek bir takvim çerçevesinde, kayıtlarla ilgili esaslar doğrultusunda öğrenci atama komisyonlarınca genel liselere veya meslek liselerine kayıt ve yerleştirme işlemleri sürdürülecek *

858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt