iltasyazilim
FD Üye
Löbiye
Malzemeler:
½ kg barbunya fasulye
2 çay kaşığı kinzi
3 diş sarımsak
½ limon suyu
3 dal pırasa
½ demet maydanoz
tuz, karabiber
2 kaşık tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
1) Barbunya fasulye aksamdan suya konup ıslatılır Ertesi gün haşlanır
2) Bir tencereye yağ ve ince kıyılmış pırasa konulup öldürülür Kinzi ince kıyılmış sarımsak ilave edilir
3) Üstüne haşlanmış barbunyalar limon suyu, tuz, karabiber ve üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilip iyice pişirilir
4) Pişmesine yakın ince kıyılmış maydanoz pul biber ilave edilip bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapılır
Malzemeler:
½ kg barbunya fasulye
2 çay kaşığı kinzi
3 diş sarımsak
½ limon suyu
3 dal pırasa
½ demet maydanoz
tuz, karabiber
2 kaşık tereyağı
2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
1) Barbunya fasulye aksamdan suya konup ıslatılır Ertesi gün haşlanır
2) Bir tencereye yağ ve ince kıyılmış pırasa konulup öldürülür Kinzi ince kıyılmış sarımsak ilave edilir
3) Üstüne haşlanmış barbunyalar limon suyu, tuz, karabiber ve üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilip iyice pişirilir
4) Pişmesine yakın ince kıyılmış maydanoz pul biber ilave edilip bir taşım daha kaynattıktan sonra servis yapılır