iltasyazilim
FD Üye
Lohusa (Kızılcık) Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram kızılcık şekeri (aktarlarda mevcut)
*1 5 su bardağı toz şeker
*2 adet ufak havlıcan kökü
*2 adet ufak zerdacal kökü
*2 adet ufak zencefil kökü
*25 adet yani bi avuca yakin karanfil
*8 adet kabuk tarçın
Lohusa (Kızılcık) Şerbeti Tarifi Yapılışı 3 5 litre su ve kızılcık şekerini büyük bir tencereye alıyoruz ve bi iki karıştırarak kaynamasını bekliyoruz kaynayan ve kıpkırmızı olan suyumuza toz şekeri ilave ediyoruz siz toz şekerini isteğinize göre ayarlayabilirsiniz, lohusa şerbeti çok tatlı olur ister 2 su bardağı ekleyin çok tatlı olmasın diyorsanız 1 su bardağı yeterli çünkü kızılcık şekeri de zaten tatlı bir şeker Toz şekeri de ekleyip karıştırın şeker erisin daha sonra tarçın karanfil zerdaçal zencefil ve havlıcan köklerini katın arada bir karıştırarak 15 20 dakika kaynatın ,daha sonra kalan 500 gr suyu da ilave edip 5 dk daha kaynattıktan sonra kapatın, ocağı ve soğumaya bırakın şerbeti Soğuyan şerbet şişelere alınır buzdolabında bir gece bekletilir Daha sonra isteyene sıcak isteyene soğuk ikram edilir lohusa annenin sıcak içmesi tavsiye edilir Afiyet olsun
*500 gram kızılcık şekeri (aktarlarda mevcut)
*1 5 su bardağı toz şeker
*2 adet ufak havlıcan kökü
*2 adet ufak zerdacal kökü
*2 adet ufak zencefil kökü
*25 adet yani bi avuca yakin karanfil
*8 adet kabuk tarçın
Lohusa (Kızılcık) Şerbeti Tarifi Yapılışı 3 5 litre su ve kızılcık şekerini büyük bir tencereye alıyoruz ve bi iki karıştırarak kaynamasını bekliyoruz kaynayan ve kıpkırmızı olan suyumuza toz şekeri ilave ediyoruz siz toz şekerini isteğinize göre ayarlayabilirsiniz, lohusa şerbeti çok tatlı olur ister 2 su bardağı ekleyin çok tatlı olmasın diyorsanız 1 su bardağı yeterli çünkü kızılcık şekeri de zaten tatlı bir şeker Toz şekeri de ekleyip karıştırın şeker erisin daha sonra tarçın karanfil zerdaçal zencefil ve havlıcan köklerini katın arada bir karıştırarak 15 20 dakika kaynatın ,daha sonra kalan 500 gr suyu da ilave edip 5 dk daha kaynattıktan sonra kapatın, ocağı ve soğumaya bırakın şerbeti Soğuyan şerbet şişelere alınır buzdolabında bir gece bekletilir Daha sonra isteyene sıcak isteyene soğuk ikram edilir lohusa annenin sıcak içmesi tavsiye edilir Afiyet olsun