darmaduman
FD Üye
Mekan açmak ne kadara mal olur?
Ortalama bir butik kafe açma maliyeti belgeler ve demirbaş malzemeler ile birlikte 2020 yılı için 60.000-65.000 lira gibi bir maliyete ulaşırken, nargile kafe ve internet kafe gibi özel konseptlerde, bütçenizin 100.000 lira ve üstüne çıkması konseptlerinizin tam anlamıyla yansıtılmasına yardımcı olabilirken, …Restoran nasıl kar eder?
Restoranlar İçin Ortalama Kâr Marjı Nedir? Restoranlar için ortalama net kar marjının ile % arasında değiştiği bildiriliyor. Bununla birlikte, her restoran türünün kendi ortalama kar marjı vardır, bu nedenle bir işletmenin rapor edilen ortalamadan daha yüksek veya daha düşük bir yüzdeye sahip olması mümkündür.Restoran kurmak için yasal mevzuatlar nelerdir?
Restoran açmak için alınması gereken izin ve belgeler- TC kimlik belgesi fotokopisi.
- Adres bildirimi.
- Tapu fotokopisi veya kira kontratı
- Vergi levhası
- Ustalık belgesi.
- İmza sirküleri.
- Elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerin abonelik belgeler.
- Adli sicil kaydı
Restoran açmak için ne okumak gerekir?
Yeme-içme işletmenize ait faaliyet belgesini aldıktan sonra işletmenizi açmak için 2 adet belgeye daha ihtiyacınız vardır:- Bağlı bulunduğunuz belediyeden İş Yeri Açma Ruhsatı,
- İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden işletme kayıt belgesini almanız gerekmektedir.
Kosgep cafeye destek veriyor mu?
KOSGEB desteğinin onaylanmasının ardından girişimciler yaptıkları harcamalarını sisteme girdikten sonra ödemeleri belli periyotlar halinde almaktadırlar. Cafe açmak isteyenlere verilen KOSGEB desteği 50 bin TL'ye kadar hibe şeklinde, işletmenin bir yılını doldurmasının ardından da 100 bin TL'ye kadar sıfır faizli kredi …Bir kafede neler olmalı?
Ekipman listeniz şunları içermelidir:- Damla kahve makineleri.
- Kahve pres makineleri.
- Yüksek kaliteli espresso makinesi.
- Endüstriyel kahve öğütücüler.
- Bir su filtrasyon sistemi.
- Yiyecek hazırlama masaları
- Gıda depolama kutuları, şişeler ve pompalar.
- Ticari karıştırıcılar.
Iyi bir restoran nasıl olmalıdır?
Yeni Bir Restoranı Başarılı Yapan 8 İpucu- Yeni Bir Restoran Açmanın Ticari Boyutlarının Araştırılması …
- Bir Tema ve Mutfak Seçme. …
- 3. İşletmenizi Sosyal Medyada Duyurma. …
- Kullanıcı Dostu Sipariş Verme Opsiyonları Sunma. …
- Mevcut Mutfak ve Pazarlama Trendlerini Takip Etmek. …
- Organize Bir Operasyon Yaratmak.