Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lokanta usulü acılı ezme nasıl yapılır? Acılı ezme yapmanın püf noktaları

Lokanta usulü acılı ezme nasıl yapılır? Acılı ezme yapmanın püf noktaları
0
46

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
lokanta_usulu_acili_ezme_tarifi_1561793258_9317.jpg

Ülkemizin en meşhur lezzetlerinden biri olan kebapların yanında sofrayı süsleyen enfes acılı ezme sıcacık lavaşla beraber enfes bir tada dönüşüyor. Siz de evde lokantadakilere benzeyen acılı ezme yapmak ister misiniz? Peki ya nasıl? Gelin birlikte acılı ezme yapalım...

Acılı ezme, kahvaltıdan akşam yemeklerine günün hemen her günü, her öğünde tüketilebilecek oldukça lezzetli bir atıştırmalıktır. Yemeğin yanında yenilen acılı ezmeyi yemenin verdiği tat ayrıdır. Domates, soğan ve biberin incecik doğranıp sarımsak ve maydanozla tatlandırılmasından oluşan acılı ezme hem yemeklerin yanında meze olarak hem de kahvaltılarda sos olarak tercih edilir. Adından da anlaşıldığı gibi ezme yaparken malzemelerin incecik kıyılması gerekir. Hatta yerken ağza gelecek tek parçacıklar ceviz olmalıdır. Sizler için lokanta usulü acılı ezme tarifini paylaşıyoruz.

xVGL0_1612272399_5132.jpg

ACILI EZME TARİFİ:

MALZEMELER

4 tane orta boy domates
5 tane acı yeşil biber
1 tane kırmızı biber
2 adet orta boy soğan
4 büyük diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
İsteğe bağlı olarak tuz

Pc3hF_1612272235_4174.jpg

YAPILIŞI

Tüm sebzeleri güzelce bol suyun içerisinde yıkayın.

Daha sonra baharatlar hariç tüm malzemeleri mutfak robotunun içerisine koyun.

Güzelce çektikten sonra baharat, yağ ve salçayı ilave ederek tekrar çekin.

5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine maydanozla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt