Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lokanta usulü lahmacun nasıl yapılır?

Lokanta usulü lahmacun nasıl yapılır?
0
119

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
lokanta_usulu_lahmacun_nasil_yapilir_1562228108_0024.jpg

Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütük herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü yazımızda.

Lahmacun; açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot gibi baharatlarla hazırlanan malzeme sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan bir yemektir. Arapça etli hamur anlamına gelen lahm bi ajin'den türemiş olan lahmacun, ülkemizin en değerli kültürlerinden birisidir. Doğu yöresinde çok fazla yapılan ve özellikle Gaziantep'te meşhur olan lahmacunu adeta lokantadan hazır almış gibi evde pişirmeye ne dersiniz? Yapımını yazımızda bulabilirsiniz.

LOKANTA USULÜ LAHMACUN TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram un
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su

İç harcı için;

1 kg kıyma
3 adet soğan
5 diş sarımsak
İstediğiniz kadar maydanoz
2 adet kapya biberi
3 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Kekik



3MYwE_1562228264_01.jpg

YAPILIŞI

Unu, tuzu ve mayayı derin bir kabın içerisine alıp ortasını havuz şeklinde açın.

Daha sonra suyu ilave ederek yavaş yavaş yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra 1-2 saat dinlenmesi için bekletin.

Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayabilirsiniz. İç harç için tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.

Hazır hale gelen hamurdan küçük bezeler alarak, lahmacun büyüklüğünde elinizle açın.

Üzerine iç harcı sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Üzeri kızardığında fırından alın ve hamurun altını su ile ıslatın. Bu yöntem kurumasını önleyecektir.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Gaziantep'ten tüm şehirlerimize kadar uzanan küçük bütün herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu evde pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta usulü olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. İster acılı isterseniz sade bir şekilde evde yapabileceğiniz lokanta usulü lahmacunun tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Gaziantep'ten tüm kentlerimize kadar uzanan küçük bütük herkesin favorisi haline gelen enfes lahmacunu hanede pişirmeye ne dersiniz? Adeta lokanta adabı olan bu lezzet vazgeçilmeziniz olacak. Velev acılı isterseniz sade bir biçimde meskende yapabileceğiniz lokanta adabı lahmacunun tanımı bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Dışarıda yediğiniz enfes ve oldukça doyurucu olan lahmacunu evde de pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Babillerden kalan “lahmacun”un 5000 yıllık bir geçmişi olduğu iddia ediliyor. Yapımı oldukça basit olan lahmacuna soğan ve maydanoz ikilisi çok yakışacak. İşte evde lahmacun tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Dışarıda yediğiniz enfes ve hayli doyurucu olan lahmacunu konutta de pratik bir halde yapabilirsiniz. Babillerden kalan “lahmacun”un 5000 yıllık bir geçmişi olduğu argüman ediliyor. Üretimi epeyce kolay olan lahmacuna soğan ve maydanoz ikilisi çok yakışacak. İşte konutta lahmacun tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Yörelere göre malzemesi ve lezzeti değişkenlik gösterebilen lahmacunun Halep usulü olanı harcına eklenen nar ekşisi ve sarımsakla fark oluşturuyor. Halep işi lahmacunu siz de evinizde yapmak isterseniz, işte malzemeleri ve yapılış aşamaları… Halep, Suriye'de bir şehirdir. Halep merkezinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt