Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet küçük patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 silme yemek kaşığı un
- Yeteri kadar üzerini geçecek kadar su
- Tereyağ ve kırmızı toz biber
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye iyice yıkanmış mercimeği, rendelenmiş havuç ve patatesi alalım.
- Üzerine geçecek kadar su koyup ocağa alalım orta ateşte. Kontrollü olarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı zerdeçal koyup tekrar biraz mercimekler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
- Dilerseniz bu esnada seviyorsanız et suyu veya tavuk suyu da ekleyebilirsiniz yoksa bulyon da koyabilirisiniz.
- Daha sonra pişen mercimeği ocaktan alıp blendir dan geçirip pürüzsüz hale gelmesini sağlayın.
- Daha sonra tencereye margarini ve sıvı yağı ocağa alın eridikten sonra üzerine unu ekleyip orta ateşte kokusu çıkana kadar kavurun.
- Daha sonra üzerine robottan çektiğimiz çorbayı yavaşça sürekli karıştırarak ekleyin.
- Üzerine karıştırmayı bırakmayın bu esnada topak olmasın eğer olursada bi tur robottan geçirin daha iyi olur.
- Tuzunu karabiberini ekleyin ben soğanı bütün atıyorum içine onu da koyup bi kaç dk kaynamaya bırakın.
- Kaynayıp kıvam alınca kapatın. Üzeri için tereyağ ve kırmızı toz biber yakıp servis yapınTadı kıvamı nefis olan lokanta çorbalarını aratmayan bu tarifi kesinlikle deneyin ????????boool limon sıkılarak sıcak sıcak kış günlerinde tüketin. Afiyet olsun.
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı