iltasyazilim
FD Üye
Lokanta Usulü Pastırmalı Kurufasülye Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*100 gr pastırma
*1 diş sarımsak
*1 orta boy soğan
*1 adet yeşil biber
*Yarım adet kırmızı biber
*1 5 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber, pul biber
*Ve su
Lokanta Usulü Pastırmalı Kurufasülye Tarifi Yapılışı Herkese Merhabalar,
Bu soğuk kış günlerinde hem protein, hemde lezzet açısından vazgeçemediğimiz kuru fasülyeye eminim hepimiz hayır diyemeyiz Üstelik pastırmalı… Yanında birde turşu varsa değmeyin keyfine…
Öncelikle fasülyeyi bir gece önceden ıslamak gerekiyor Bunun için fasulyeyi yıkayıp tencereye alın ve ağzına kadar su doldurun Tencereyi ocağın üzerine alıp, kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha kaynatın ve altını kapatın Tencerenin kapağını iyice kapatıp, ertesi güne kadar bu şekilde bekletin Böylelikle fasülyeler hem şişmiş hemde biraz yumuşamış olacak
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın Sıvıyağla birlikte tencereye koyup kısık ateşte ağır ağır *kavurun Yemeklerinizin lezzeti için önemli bir püf noktası
Soğan kavrulduktan sonra salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun(Arzuya göre salçanın bir kısmını biber salçası kullanabilirsiniz) Doğradığınız pastırmaları ilave edip kavurmaya devam edin Birkaç dakika da pastırmaları kavurup, süzdüğünüz fasülyeleri ilave edin ve yaklaşık 5 dakikada fasülyeleri kavurun Ardından sıcak *suyu (su mutlaka sıcak olmalı soğuk olursa fasülyenin sertleşmesine ve pişme süresinin uzamasına sebep olur) ilave edip karıştırın ve altını kısıp, ağır ateşte yavaş yavaş pişirin Bu aşama önemli Eğer harlı yüksek ateşte pişirirseniz, fasülye dağılarak pişer Yani daha pişmeden parçalanır Buda hoş bir görüntü olmaz Birsüre sonra tuzunu ve baharatları ekleyip pişirmeye devam edin
Ben ilk başta 4 bardak su ilave ettim Suyunu biraz çekince 2 su bardağı su daha ilave ettim Su ölçüsü fasülyenin cinsine göre değişir Bazı fasülye suyu daha az çekerken, bazı fasülye daha çok çekiyor Su ölçüsü lezzet için önemli Suyu dengeli ilave ederseniz, hem lezzetli hemde yemeğin suyunun kıvamlı olmasını sağlarsınız Ocaktan indirmeden önce doğradığınız biberleri ilave edip yaklaşık 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve iyice ağzını kapatıp en az 20 dakika yemeğinizi dinlendirin Böylece yemeğiniz hem kıvam almış, hemde içine eklediğiniz sebze, baharat vs tüm yemeğe sinmiş olacak Tüm tencere yemeklerinde bunu uygulayın Eminim sonuçtan memnun kalacaksınız
Afiyetler Olsun ???
*2 su bardağı kuru fasulye
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*100 gr pastırma
*1 diş sarımsak
*1 orta boy soğan
*1 adet yeşil biber
*Yarım adet kırmızı biber
*1 5 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber, pul biber
*Ve su
Lokanta Usulü Pastırmalı Kurufasülye Tarifi Yapılışı Herkese Merhabalar,
Bu soğuk kış günlerinde hem protein, hemde lezzet açısından vazgeçemediğimiz kuru fasülyeye eminim hepimiz hayır diyemeyiz Üstelik pastırmalı… Yanında birde turşu varsa değmeyin keyfine…
Öncelikle fasülyeyi bir gece önceden ıslamak gerekiyor Bunun için fasulyeyi yıkayıp tencereye alın ve ağzına kadar su doldurun Tencereyi ocağın üzerine alıp, kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha kaynatın ve altını kapatın Tencerenin kapağını iyice kapatıp, ertesi güne kadar bu şekilde bekletin Böylelikle fasülyeler hem şişmiş hemde biraz yumuşamış olacak
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın Sıvıyağla birlikte tencereye koyup kısık ateşte ağır ağır *kavurun Yemeklerinizin lezzeti için önemli bir püf noktası
Soğan kavrulduktan sonra salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun(Arzuya göre salçanın bir kısmını biber salçası kullanabilirsiniz) Doğradığınız pastırmaları ilave edip kavurmaya devam edin Birkaç dakika da pastırmaları kavurup, süzdüğünüz fasülyeleri ilave edin ve yaklaşık 5 dakikada fasülyeleri kavurun Ardından sıcak *suyu (su mutlaka sıcak olmalı soğuk olursa fasülyenin sertleşmesine ve pişme süresinin uzamasına sebep olur) ilave edip karıştırın ve altını kısıp, ağır ateşte yavaş yavaş pişirin Bu aşama önemli Eğer harlı yüksek ateşte pişirirseniz, fasülye dağılarak pişer Yani daha pişmeden parçalanır Buda hoş bir görüntü olmaz Birsüre sonra tuzunu ve baharatları ekleyip pişirmeye devam edin
Ben ilk başta 4 bardak su ilave ettim Suyunu biraz çekince 2 su bardağı su daha ilave ettim Su ölçüsü fasülyenin cinsine göre değişir Bazı fasülye suyu daha az çekerken, bazı fasülye daha çok çekiyor Su ölçüsü lezzet için önemli Suyu dengeli ilave ederseniz, hem lezzetli hemde yemeğin suyunun kıvamlı olmasını sağlarsınız Ocaktan indirmeden önce doğradığınız biberleri ilave edip yaklaşık 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve iyice ağzını kapatıp en az 20 dakika yemeğinizi dinlendirin Böylece yemeğiniz hem kıvam almış, hemde içine eklediğiniz sebze, baharat vs tüm yemeğe sinmiş olacak Tüm tencere yemeklerinde bunu uygulayın Eminim sonuçtan memnun kalacaksınız
Afiyetler Olsun ???