Sofraların vitamin deposu olan mercimek çorbasını bir de sarı olanını denediniz mi? Hepsi birbirinden lezzetli olan mercimeğin enfes halinden biri de sarı mercimek çorbasıdır. Kıvamıyla bebek ve çocuklarında severek yiyeceği sarı mercimek çorbası bedenin şifası olacak.Peki sarı mercimek çorbası nasıl yapılır?
Mevsimler değişse de her daim sofralarımıza gelen mercimek çorbası, sabah, akşam; yaz, kış; ramazan, bayram demeden her sofrada kendine alıcı çıkaran yemeklerden birisi. Çoğunlukla süzme mercimek çorbasıyla sofralarımıza konuk olan kırmızı mercimek olur. Kırmızı mercimek kadar yumuşak ve lezzetli olan bir öbür mercimek çeşidi de sarı mercimek vardır. Sarı mercimekle adeta kendinize yeni bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Sofraların vazgeçilmezi olacak sarı mercimek çorbasının tanımı haberimizin ayrıntılarında.
SARI MERCİMEK ÇORBASI TANIMI:
MATERYALLER
1 su bardağı sarı mercimek
1 adet büyük uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 adet küçük uzunluk patates
6 bardak zerzevat suyu
2 kısım kereviz sapı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet defne yaprağı
sarı mercimek çorbası tanımı
YAPILIŞI
Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağ ve ince ince doğranmış soğanları ekleyerek güzelce kavurun.
Ardından kereviz saplarını gelişi hoş kesin ve patatesi minik küpler formunda doğrayarak mercimeklerle beraber tencereye ekleyin. Tereyağını ve sarımsakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
Karışımın içerisine sıcak zerzevat suyunu ekleyerek, baharatları da ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
Yumuşadığında defne yaprağını içerisinden alıp, blenderdan geçirin.
Afiyet olsun...