lokanta ne zaman bulundu, İlk lokanta ne zaman, İlk lokantayı kim actı, lokantanın tarihi
Champ d ’Oiseau adıyla Mosyo Boulanger tarafından 1765 yılında Paris ’te acıldı Dukkanın girişine Latince bir ozdeyiş yazılmıştı: “Venite ad me, omnes qui stomacho laboratis et ego restaurabo vos Bu sozlerin anlamı şuydu: ‘Siz ey midesi guruldayanlar… Bana gelin, iyileştireyim Bu ozdeyişteki “Restauraboiyileştirmek sozcuğu, zamanla lokanta anlamında “restoran olarak kullanıldı Mosyo Boulanger ’nin lokantasınin ic kısmı, ustu mermer masalarla suslenmişti Ozel yemeği ise bir tur tavuk yemeği olan “Volaille au Gros Sel ’di Boulanger ’nin bu girişiminin oncesinde, tavernalarda, hanlarda, aşcı dukkanlarında ve bazı kahvehanelerde yemek yenilebiliyordu Ancak bunlar, bugunku modern anlamıyla restoranların atası olarak sayılabilecek niteliklere sahip delillerdi Mosyo Boulanger ’nin lokantası başarılı olunca, kısa zaman icinde başka ornekleri de acıldı1789 Devrimi sırasında, Paris ’te 100 restoran vardı 15 yıl sonra ilk lokanta rehberi “Almanach des Gourmands (Damak Tadına Duşkunler Almanağı) adıyla yayınlandı
Champ d ’Oiseau adıyla Mosyo Boulanger tarafından 1765 yılında Paris ’te acıldı Dukkanın girişine Latince bir ozdeyiş yazılmıştı: “Venite ad me, omnes qui stomacho laboratis et ego restaurabo vos Bu sozlerin anlamı şuydu: ‘Siz ey midesi guruldayanlar… Bana gelin, iyileştireyim Bu ozdeyişteki “Restauraboiyileştirmek sozcuğu, zamanla lokanta anlamında “restoran olarak kullanıldı Mosyo Boulanger ’nin lokantasınin ic kısmı, ustu mermer masalarla suslenmişti Ozel yemeği ise bir tur tavuk yemeği olan “Volaille au Gros Sel ’di Boulanger ’nin bu girişiminin oncesinde, tavernalarda, hanlarda, aşcı dukkanlarında ve bazı kahvehanelerde yemek yenilebiliyordu Ancak bunlar, bugunku modern anlamıyla restoranların atası olarak sayılabilecek niteliklere sahip delillerdi Mosyo Boulanger ’nin lokantası başarılı olunca, kısa zaman icinde başka ornekleri de acıldı1789 Devrimi sırasında, Paris ’te 100 restoran vardı 15 yıl sonra ilk lokanta rehberi “Almanach des Gourmands (Damak Tadına Duşkunler Almanağı) adıyla yayınlandı