iltasyazilim
FD Üye
http:img81**************img81262734767278cb6
MAZEMELER:
1 Su bardagi süt
1 Su Bardagi sicak su
2 Yumurta(1 Tanesi pogacanin üzerine sürmek icin)
1 Küp yas maya
1 Küp kesme seker
1 Cay bardagi siviyag
Arzua göre tuz
Aldigi kadar un
HARCI ICIN:
400grBeyaz peynir
1 Demet maydonoz
HAZIRLANISI:
Hamur icin süt,sicak su,siviyagi yogurma kabina alinmayayi elinizle ufalayarak eritinYumurta,seker ve tuzu ilave edinAldigi kadar un katarak kulak memesi yumusakliginda hamur yogurup,kabarmasi icin dinlendirin
Harci icin maydonozu incecik dograyin peynirle harmanlayinKöseye birakin
Mayalanmis hamurdan büyükce bezeler kopararak,merdaneyle büyükce cok ince olmayacak kalinlikta yufka acinYine acacaginiz zemini ve elinizi hafifce sivi yagla yaglayarak hamuru aciyoruz,un kullanmiyoruzÜzerine peynirli harctan uzunlamasina serip rulo seklinde yuvarlayin45 cm araliklarla kesip firin tepsisine yagli kagit sererek dizin
Bütün hamuru bu sekilde hazirlayarak,lokma pogacalari tepsiye alinca üzerine bir yumurta sarisina,bir tatli kasigi siviyag katip cirparak sürün200 derecede kizarana kadar firinlayin
MAZEMELER:
1 Su bardagi süt
1 Su Bardagi sicak su
2 Yumurta(1 Tanesi pogacanin üzerine sürmek icin)
1 Küp yas maya
1 Küp kesme seker
1 Cay bardagi siviyag
Arzua göre tuz
Aldigi kadar un
HARCI ICIN:
400grBeyaz peynir
1 Demet maydonoz
HAZIRLANISI:
Hamur icin süt,sicak su,siviyagi yogurma kabina alinmayayi elinizle ufalayarak eritinYumurta,seker ve tuzu ilave edinAldigi kadar un katarak kulak memesi yumusakliginda hamur yogurup,kabarmasi icin dinlendirin
Harci icin maydonozu incecik dograyin peynirle harmanlayinKöseye birakin
Mayalanmis hamurdan büyükce bezeler kopararak,merdaneyle büyükce cok ince olmayacak kalinlikta yufka acinYine acacaginiz zemini ve elinizi hafifce sivi yagla yaglayarak hamuru aciyoruz,un kullanmiyoruzÜzerine peynirli harctan uzunlamasina serip rulo seklinde yuvarlayin45 cm araliklarla kesip firin tepsisine yagli kagit sererek dizin
Bütün hamuru bu sekilde hazirlayarak,lokma pogacalari tepsiye alinca üzerine bir yumurta sarisina,bir tatli kasigi siviyag katip cirparak sürün200 derecede kizarana kadar firinlayin