iltasyazilim
FD Üye
Lokma Tarifi Resimli
Lokma Tarifi
Lokma Tarifi Malzemeleri:
250 gr un
1 yemek yemek kaşığı yaş maya
34 bardak ılık su
Tuzlu
50 gr tereyağı
2 su bardağı ayçiçekyağı
Lokma Tatlısı Şerbeti:
2 kadeh tozşeker
12 kadeh su
18 limon
Lokma Tarifi Yapılışı: Şekerle suyu bir tencereye koyup 5 dakika kaynatın Limon suyu sıkın ve kabuğunu içine atıp ateşten indirin Unun ortasında mayayı ılık suyun yarısıyla ezin, biraz un karıştırıp koyultun; üzerini kalan unla kapatın Un ayrılmaya başlayınca ortasını açın, yağ, tuz ve kalan ılık suyu koyup bir hamur yapın Üzerini kapatın, ılıkça bir yerde kabarmasını sağlayın Ayçiçek yağını çukur bir kızartma kabında kızdırın Sol elinizle azıcık hamur alıp sıkın Baş parmakla muhabere parmağı arasından çıkan fındık büyüklüğündeki hamuru, suya sokulmuş bir kaşıkla alıp dargın yağa atarak kızartın Pembe renkte kızaran lokmaları önce kevgire çıkartın Daha Sonra soğuk şuruba atın, 5 dakika sonra servis tabağına alın
özel baskı *
Lokma Tarifi
Lokma Tarifi Malzemeleri:
250 gr un
1 yemek yemek kaşığı yaş maya
34 bardak ılık su
Tuzlu
50 gr tereyağı
2 su bardağı ayçiçekyağı
Lokma Tatlısı Şerbeti:
2 kadeh tozşeker
12 kadeh su
18 limon
Lokma Tarifi Yapılışı: Şekerle suyu bir tencereye koyup 5 dakika kaynatın Limon suyu sıkın ve kabuğunu içine atıp ateşten indirin Unun ortasında mayayı ılık suyun yarısıyla ezin, biraz un karıştırıp koyultun; üzerini kalan unla kapatın Un ayrılmaya başlayınca ortasını açın, yağ, tuz ve kalan ılık suyu koyup bir hamur yapın Üzerini kapatın, ılıkça bir yerde kabarmasını sağlayın Ayçiçek yağını çukur bir kızartma kabında kızdırın Sol elinizle azıcık hamur alıp sıkın Baş parmakla muhabere parmağı arasından çıkan fındık büyüklüğündeki hamuru, suya sokulmuş bir kaşıkla alıp dargın yağa atarak kızartın Pembe renkte kızaran lokmaları önce kevgire çıkartın Daha Sonra soğuk şuruba atın, 5 dakika sonra servis tabağına alın
özel baskı *