Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

lokma tatlısı nerede meşhurdur

lokma tatlısı nerede meşhurdur

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
lokma tatlısı nerede meşhurdur

Lokma tatlısı izmirde meşhurdur ve onunla özdeşleşmiştir Malzemeler

2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuzlu
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta

Kızartmak İçin

1 su bardağı sıvıyağı

Şurup İçin

2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Tatlının Tarifi

Ilk Olarak toz mayayı şekerli ılık suyun içine ekleyelim ve 10 dakika dek mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim

sırası gelmişken hamur için derin bir karıştırma kabının içine unu eleyelim ve üzerine tuzlu ekleyelim
Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru çatalla çırpalım

Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir Hamuru 30 dakika dinlenmeye, iyice mayalanmaya bırakalım

öte taraftan şurubu düzenlemek üzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup, ateşin üstüne oturtalım Orta hararetli ateşte, şeker ayrıntılarıyla eriyip, şurup katılaşıncaya kadar kaynatalım Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim

Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parçayı avucumuzun içine alalım Bir tarafta da tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım

Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun içinde sıkalım, elimizin üstünde iri fındık büyüklüğünde bir parça oluşacak Daha Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, dargın yağın içine, tavaya yakın bir mesafeden bırakalım Lokmaları bu şekilde hazırlayalım Tavayı aralıksız sallayarak lokmaları kızartalım

Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun içine daldırıp, kaşığı doldurun

Muhtemel olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın

Oysa çok önemli bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun içine daldırmadan önce, dargın yağa batırıp daha sonra hamuru alın Bu Nedenle kaşığınızın içini kaplayan yağ, hamurunuzun muntazaman kaşığa gelmesine tezgâhtar olacaktır Yani önce kaşığı kavgalı yağa batırın, çıkarın sonradan cıvık hamurun içine daldırıp, iri bir fındık büyüklüğündeki parçayı alıp, kızgın tavaya kızartmak üzere bırakın Yeniden kaşığı dargın tavaya dargın yağa batırın ve her yerde cıvık hamurun içine daldırın Bu Nedenle hamurunuz bitene değin benzer işlemi devam ettirin *
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt