iltasyazilim
FD Üye
Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*4 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*8 su bardağı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 çay kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*2 damla limon
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Üzeri için;
*Fıstık tozu
Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğutulmaya bırakılır
Lokma hamuru için önce yumurta ve şeker çırpılır ve diğer malzemeler sırasıyla bırakılır, iyice karıştırılır
15 dk mayalandırmaya bırakılır ve 15 dakika sonra karıştırılır
Tekrar 5 dk daha mayanlandırılır (Hemen mayalanacak hiç tedirgin olmayın tam kıvamında bir harç ve çok hafif)
*Derin tencereye yağ koyulur
Bir kaba su konulur
Tatlı kaşığı ıslatılıp, hamurdan alınır ve kızgın yağda kızartılır
Kızaran lokmaları şerbete koyup, bir kere karıştırıp, çıkarıp, borcama alalım
Çıtır olmasını istiyorsanız öyle yapın Fazla kalırsa yumuşak olup fazla şerbetli olur Ben şerbete koyup çıkardım
*2 yumurta
*4 su bardağı ılık su
*1 paket yaş maya
*8 su bardağı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 çay kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*2 damla limon
Kızartmak için;
*Sıvıyağ
Üzeri için;
*Fıstık tozu
Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğutulmaya bırakılır
Lokma hamuru için önce yumurta ve şeker çırpılır ve diğer malzemeler sırasıyla bırakılır, iyice karıştırılır
15 dk mayalandırmaya bırakılır ve 15 dakika sonra karıştırılır
Tekrar 5 dk daha mayanlandırılır (Hemen mayalanacak hiç tedirgin olmayın tam kıvamında bir harç ve çok hafif)
*Derin tencereye yağ koyulur
Bir kaba su konulur
Tatlı kaşığı ıslatılıp, hamurdan alınır ve kızgın yağda kızartılır
Kızaran lokmaları şerbete koyup, bir kere karıştırıp, çıkarıp, borcama alalım
Çıtır olmasını istiyorsanız öyle yapın Fazla kalırsa yumuşak olup fazla şerbetli olur Ben şerbete koyup çıkardım