iltasyazilim
FD Üye
Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı*un
*12 su bardağı*ılık su
*1 tatlı kaşığı*kuru maya
*1 tatlı kaşığı*toz şeker
*1 çay kaşığı*tuz
Kızartmak için:
*2, 5 su bardağı*ayçiçek yağı
Şerbeti için:
*3 su bardağı*toz şeker
*2 su bardağı*su,
*12 adet*limon suyu
Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı Tatlının şerbeti için; toz şeker ile suyu derin tencereye aktar Arada karıştır, orta ateşte koyu bir kıvam alana dek kaynat Limon suyunu da ekle, 2 dakika daha kaynatıktan sonra ocaktan al ve soğuması için bir kenarda beklet Tatlının bir lokmalık hamurlarını hazırlamak için; unu karıştırma kaseye al Orta kısmını aç Kuru maya ile toz şekeri orta kısmına aktar Kenarlarda kalan unun üzerine tuzu şerpiştir Maya ile toz şekeri, ılık su ile ıslatarak yumuşat Hamuru, orta kısımdan kenar kısımlara doğru karıştırıp yoğurmaya başla Kıvam alan hamuru ayrı bir kaseye al Üzerini streç film ile kapladıktan sonra mayalanması için 30 dakika dek beklet Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdır Mayalanıp, kabaran hamuru son bir kez karıştır Bir kaşık yardımıyla aldığın hamur parçalarını kızgın yağa bırak Kızgın yağda olan lokmaları, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak renk alana dek kızarmalarını sağla Pişen lokmaları bekletmeden, soğumuş şerbetin bulunduğu tencereye aktar Şerbeti içine çekmesi için 5 dakika civarı beklettikten sonra servis et Afiyet olsun
*1 su bardağı*un
*12 su bardağı*ılık su
*1 tatlı kaşığı*kuru maya
*1 tatlı kaşığı*toz şeker
*1 çay kaşığı*tuz
Kızartmak için:
*2, 5 su bardağı*ayçiçek yağı
Şerbeti için:
*3 su bardağı*toz şeker
*2 su bardağı*su,
*12 adet*limon suyu
Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı Tatlının şerbeti için; toz şeker ile suyu derin tencereye aktar Arada karıştır, orta ateşte koyu bir kıvam alana dek kaynat Limon suyunu da ekle, 2 dakika daha kaynatıktan sonra ocaktan al ve soğuması için bir kenarda beklet Tatlının bir lokmalık hamurlarını hazırlamak için; unu karıştırma kaseye al Orta kısmını aç Kuru maya ile toz şekeri orta kısmına aktar Kenarlarda kalan unun üzerine tuzu şerpiştir Maya ile toz şekeri, ılık su ile ıslatarak yumuşat Hamuru, orta kısımdan kenar kısımlara doğru karıştırıp yoğurmaya başla Kıvam alan hamuru ayrı bir kaseye al Üzerini streç film ile kapladıktan sonra mayalanması için 30 dakika dek beklet Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdır Mayalanıp, kabaran hamuru son bir kez karıştır Bir kaşık yardımıyla aldığın hamur parçalarını kızgın yağa bırak Kızgın yağda olan lokmaları, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak renk alana dek kızarmalarını sağla Pişen lokmaları bekletmeden, soğumuş şerbetin bulunduğu tencereye aktar Şerbeti içine çekmesi için 5 dakika civarı beklettikten sonra servis et Afiyet olsun