Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı*un
*12 su bardağı*ılık su
*1 tatlı kaşığı*kuru maya
*1 tatlı kaşığı*toz şeker
*1 çay kaşığı*tuz

Kızartmak için:


*2, 5 su bardağı*ayçiçek yağı

Şerbeti için:


*3 su bardağı*toz şeker
*2 su bardağı*su,
*12 adet*limon suyu

Lokma Tatlısı Tarifi Yapılışı Tatlının şerbeti için; toz şeker ile suyu derin tencereye aktar Arada karıştır, orta ateşte koyu bir kıvam alana dek kaynat Limon suyunu da ekle, 2 dakika daha kaynatıktan sonra ocaktan al ve soğuması için bir kenarda beklet Tatlının bir lokmalık hamurlarını hazırlamak için; unu karıştırma kaseye al Orta kısmını aç Kuru maya ile toz şekeri orta kısmına aktar Kenarlarda kalan unun üzerine tuzu şerpiştir Maya ile toz şekeri, ılık su ile ıslatarak yumuşat Hamuru, orta kısımdan kenar kısımlara doğru karıştırıp yoğurmaya başla Kıvam alan hamuru ayrı bir kaseye al Üzerini streç film ile kapladıktan sonra mayalanması için 30 dakika dek beklet Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdır Mayalanıp, kabaran hamuru son bir kez karıştır Bir kaşık yardımıyla aldığın hamur parçalarını kızgın yağa bırak Kızgın yağda olan lokmaları, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak renk alana dek kızarmalarını sağla Pişen lokmaları bekletmeden, soğumuş şerbetin bulunduğu tencereye aktar Şerbeti içine çekmesi için 5 dakika civarı beklettikten sonra servis et Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,125Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt