iltasyazilim
FD Üye
Lokma Tatlısında Bir İlk (Orjinal) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*2 su bardağı (yaklaşık) su kek kıvamında olacak göz kararıyla da yapabilirsiniz
*Bir çimdik tuz
*2 küp şeker büyüklüğünde yaş maya kuruda olur ama tavsiyem yaş maya
*1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı margarin de olur
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 çorba kaşığı limon suyu
Lokma Tatlısında Bir İlk (Orjinal) Tarifi Yapılışı Haydi Bismillah
Önce şerbeti hazırlıyoruz, 15 20 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz, serin bir yere koyup soğumaya bırakalım şerbetimizin soğuk olması gerekiyor Gelelim hamura; un ,maya ,su, tuz eritilmiş tereyağı hepsini karıştıralım ve 5 dk kadar mikserle çırpıyoruz ,aynı kek kıvamında olacak buna dikkat, sonra ağzını kapatıp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakıyoruz hımmm Hamurumuz mayalanmış kızartma yağımızı koyalım, yağımız bol olsun iyice kızdığından emin olduktan sonra elimize hamuru alıp yağladığımız kaşık ile hamuru alıp alıp yağa koyalım ,sonra karıştıra karıştıra pişirelim,pişenleri alıp soğuk şerbetimize atalım, AFİYET OLSUN
*3 su bardağı un
*2 su bardağı (yaklaşık) su kek kıvamında olacak göz kararıyla da yapabilirsiniz
*Bir çimdik tuz
*2 küp şeker büyüklüğünde yaş maya kuruda olur ama tavsiyem yaş maya
*1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı margarin de olur
Şerbeti için;
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 çorba kaşığı limon suyu
Lokma Tatlısında Bir İlk (Orjinal) Tarifi Yapılışı Haydi Bismillah
Önce şerbeti hazırlıyoruz, 15 20 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz, serin bir yere koyup soğumaya bırakalım şerbetimizin soğuk olması gerekiyor Gelelim hamura; un ,maya ,su, tuz eritilmiş tereyağı hepsini karıştıralım ve 5 dk kadar mikserle çırpıyoruz ,aynı kek kıvamında olacak buna dikkat, sonra ağzını kapatıp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakıyoruz hımmm Hamurumuz mayalanmış kızartma yağımızı koyalım, yağımız bol olsun iyice kızdığından emin olduktan sonra elimize hamuru alıp yağladığımız kaşık ile hamuru alıp alıp yağa koyalım ,sonra karıştıra karıştıra pişirelim,pişenleri alıp soğuk şerbetimize atalım, AFİYET OLSUN