iltasyazilim
FD Üye
Lokma (Tuzlu) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg ekmeklik un
*1 paket maya
*1 çorba kaşığı tuz
*Ilık su
*1 su bardağı süt
*Bol sıvı yağ
Lokma (Tuzlu) Tarifi Yapılışı Un, tuz, süt ve ılık su ile yumuşak orta cıvıklıkta hamur yoğrulur, mayalanması beklenir Mayalanan hamur avuç içinde sıkılarak misket şeklinde yağlı kaşıkla koparılır kızgın yağa bırakılır Altın sarısı gibi olunca çıkarılır
*1 kg ekmeklik un
*1 paket maya
*1 çorba kaşığı tuz
*Ilık su
*1 su bardağı süt
*Bol sıvı yağ
Lokma (Tuzlu) Tarifi Yapılışı Un, tuz, süt ve ılık su ile yumuşak orta cıvıklıkta hamur yoğrulur, mayalanması beklenir Mayalanan hamur avuç içinde sıkılarak misket şeklinde yağlı kaşıkla koparılır kızgın yağa bırakılır Altın sarısı gibi olunca çıkarılır