iltasyazilim
FD Üye
Lokmalık Frambuazlı Turtalar Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı un
*12 (yarım) su bardağı pudra şekeri ( normal şeker de olabilir )
*12 (yarım) paket tereyağ oda ısısında
*1 adet yumurta sarısı
İç harç için;
*1 paket dondurulmuş frambuaz
*1 su bardağı şeker
*1 adet vanilya
*
Lokmalık Frambuazlı Turtalar Tarifi Yapılışı
1
*Unu bir kaba katalım, pudra şekeri, tereyağını, yumurta sarısıyla iyice yoğuralım
*Yoğurdumuz hamuru streç folyo ya sarıp dolapta en az 1 saat yakın bekletelim
*Hamuru 2 yağlı kağıt arasında açalım küçük turta kaplarının üzerlerine pay edip, bir çatal yardımıyla delin ağırlık olarak 4 5 adet nohut ekleyin kabarmaması için
*Önceden ısıtılmış 180 •C fırında kahvemsi renk alana kadar pişirelim, kalan hamurları elimizle küçük küçük şekil verip kenarda bekletelim
*Frambuaz sos için; Dondurulmuş frambuazı sos tenceresine koyalım, şekeri atalım karıştırıp pişmeye bırakalım ara ara karıştıralım
*Pişmekte olan sosun üstüne vanilya da ekleyip soğumaya bırakalım
*Pişen turtalarımızın üzerine soğuyan sosumuzu ilave edip, kalan hamurları üstlerine dizelim
*Yeniden fırına atalım hafif kahvemsi olunca fırından çıkaralım
*Soğuyunca üzerine pudra şekeri ekleyip, servis edelim
*Deneyenlere Afiyet olsun ??
*1, 5 su bardağı un
*12 (yarım) su bardağı pudra şekeri ( normal şeker de olabilir )
*12 (yarım) paket tereyağ oda ısısında
*1 adet yumurta sarısı
İç harç için;
*1 paket dondurulmuş frambuaz
*1 su bardağı şeker
*1 adet vanilya
*
Lokmalık Frambuazlı Turtalar Tarifi Yapılışı
1
*Unu bir kaba katalım, pudra şekeri, tereyağını, yumurta sarısıyla iyice yoğuralım
*Yoğurdumuz hamuru streç folyo ya sarıp dolapta en az 1 saat yakın bekletelim
*Hamuru 2 yağlı kağıt arasında açalım küçük turta kaplarının üzerlerine pay edip, bir çatal yardımıyla delin ağırlık olarak 4 5 adet nohut ekleyin kabarmaması için
*Önceden ısıtılmış 180 •C fırında kahvemsi renk alana kadar pişirelim, kalan hamurları elimizle küçük küçük şekil verip kenarda bekletelim
*Frambuaz sos için; Dondurulmuş frambuazı sos tenceresine koyalım, şekeri atalım karıştırıp pişmeye bırakalım ara ara karıştıralım
*Pişmekte olan sosun üstüne vanilya da ekleyip soğumaya bırakalım
*Pişen turtalarımızın üzerine soğuyan sosumuzu ilave edip, kalan hamurları üstlerine dizelim
*Yeniden fırına atalım hafif kahvemsi olunca fırından çıkaralım
*Soğuyunca üzerine pudra şekeri ekleyip, servis edelim
*Deneyenlere Afiyet olsun ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.