iltasyazilim
FD Üye
Lokmalık Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin veya 125 gr tereyağı
*1*çay bardağı sıvı yağ
*1*su bardağı yoğurt
*Çeyrek limon suyu
*1 yemek kaşığı şeker
*1*tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
*1*paket kabartma tozu
*2 yumurtanın akı*(üzeri için yumurtanın sarısı)
Üzerine eklemek için;
*Çörek otu, susam veya haşhaş
*Aldığı kadar un
*
Lokmalık Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına margarini, yumurta aklarını, şeker, tuz, vanilya, kabartma tuzu, yoğurt, sıvı yağ, mahlep ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz
*Ardından yavaş yavaş un ilave edip ellerimizle hamuru yoğuruyoruz
*Hamur kulak memesi kıvamına gelince hamurumuz olmuş demektir
*Fırın tepsimizi yağlıyoruz ve hamurdan küçük toplar yapıp zevkimize göre istediğimiz şekilleri veriyoruz
*Ben hamuru şerit haline getirip bıçakla minik minik kestim
*Tuzlu kurabiyeler ne kadar küçük şekilli olursa o kadar görsel olarak güzel olur
*Tamamladığımız tuzlu pastane kurabiyelerimizi tepsiye diziyoruz
*Yumurta sarılarını ve susam ile çörek otunu bir kase de karıştırıyoruz
*Ben haşhaş kullandım
*Fırça yardımıyla hazırladığımız karışımı kurabiyelerin üzerinde gezdiriyoruz
*Karışımı tüm tuzlu kurabiyelerin üzerinde gezdirdikten sonra 180 derecede ki önceden ısıttığımız fırına atıyoruz ve üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun
*Yarım paket margarin veya 125 gr tereyağı
*1*çay bardağı sıvı yağ
*1*su bardağı yoğurt
*Çeyrek limon suyu
*1 yemek kaşığı şeker
*1*tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
*1*paket kabartma tozu
*2 yumurtanın akı*(üzeri için yumurtanın sarısı)
Üzerine eklemek için;
*Çörek otu, susam veya haşhaş
*Aldığı kadar un
*
Lokmalık Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
1
*Yoğurma kabına margarini, yumurta aklarını, şeker, tuz, vanilya, kabartma tuzu, yoğurt, sıvı yağ, mahlep ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz
*Ardından yavaş yavaş un ilave edip ellerimizle hamuru yoğuruyoruz
*Hamur kulak memesi kıvamına gelince hamurumuz olmuş demektir
*Fırın tepsimizi yağlıyoruz ve hamurdan küçük toplar yapıp zevkimize göre istediğimiz şekilleri veriyoruz
*Ben hamuru şerit haline getirip bıçakla minik minik kestim
*Tuzlu kurabiyeler ne kadar küçük şekilli olursa o kadar görsel olarak güzel olur
*Tamamladığımız tuzlu pastane kurabiyelerimizi tepsiye diziyoruz
*Yumurta sarılarını ve susam ile çörek otunu bir kase de karıştırıyoruz
*Ben haşhaş kullandım
*Fırça yardımıyla hazırladığımız karışımı kurabiyelerin üzerinde gezdiriyoruz
*Karışımı tüm tuzlu kurabiyelerin üzerinde gezdirdikten sonra 180 derecede ki önceden ısıttığımız fırına atıyoruz ve üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz
*Afiyet olsun