iltasyazilim
FD Üye
Lokum Gibi Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*Dana eti ve yağı*(4 kişi için 300)
*2 su bardağı kuru fasulye(Dermason)
*1 adet büyük boy soğan
*1 adet yeşil biber (kapya kullandım)
*1 adet kırmızı biber (kapya kullandım)
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*2 yemek kaşığı domates salçası ( ev yapımı )
*1 çay kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığından az karabiber
*1 çay kaşığı tuz
Lokum Gibi Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Dana eti hakkında tüm detayları anlatıp biraz geniş kapsamlı bilgi vermeye çalışacağım İnşallah faydam olur Bir dönem kasap olarak çalıştığım için bu konuda biraz olsun bilgi sahibi olmuştumDana eti zor pişer ve iyi pişmezse ağızda sakız gibi rahatsız eder Lokum gibi dana eti pişirmek düdüklü tenceremizde çok kolay Tabi ki et alırken seçimimizi doğru yapmamız çok önemli *Öncelikle rengine dikkat edin Kıp kırmızı bordo gibi olan etler sizi yanıltmasın saman gibi lezzetsiz olur Hayvan pancar yediği için eti koyu kırmızı olur ve lezzetsizdir Açık kırmızı pembemsi et genç hayvanın etidir daha lezzetli olur Her etten her yemek yapılmaz *Örneğin;Bodigo yani incik alt bacak kaslı bölgedir sert sinirli olur sadece haşlamalıktır! Sote için üst but kısımlarındaki yumurta yada yumuşak kuyruğa yakın kısımdaki sokumdan tercih etmeliyiz!Yemekler için az yağlı yemeklik kuşbaşı alabilirsiniz Artık tarifime başlayalım Öncelikle etimizin sinirlerini sıyırma bıçağı gibi ufak ama keskin bir bıçakla temizleyip sinir ve zar gibi etin çıtasını ayırıp atıyoruz Kasabınızdan rica ederseniz yardımcı olacaktır Etimizi löp et olacak şekilde temizleyip küp küp doğruyoruz Yağlarını da daha büyük parçalar halinde doğrayıp düdüklü tenceremize alıyoruz En küçük ocağı kullanarak pişiriyoruz Buhar oluştuktan sonra ocağı kısıp 3040 dk pişiriyoruz İçine dana eti ve yağı dışında hiçbir şey koymadan KENDİ SUYU VE TUZUYLA pişiriyoruz! Süre sonunda ocağı kapatıyoruz Buhar çıktıktan sonra kontrol ediyoruz Pişmeye yakın tam suyunu çekip kurumamış gibi olacak!Fotoğraflardan kontrol edebilirsiniz *Bu şekilde yumuşayan etimizi dilediğimiz gibi kullanabiliriz İster sote yapın ister Yemekle de, pidelerde kullanın Fazla eti pişirip birer pişirimlik poşetlerde dondurabilirsiniz Böylece kısa sürede pratik yemekler için hazır pişmiş etiniz olur*Ben yarısını 4 kişilik sote yaptım yarısını da yemekler için ayırdım 3’e böldüm Kuru fasulye için 1 çorba kasesi kadarını kullandım Kuru fasulyemizi 1 gece önceden soğuk suyla üzerini doldurup ıslatıyoruz Sabah suyunu döküp yeniden soğuk suyla bekletiyoruz Pişireceğimiz zaman suyunu döküp üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ile doldurup düdüklü tencerede buhar oluştuktan sonra 2025dk haşlıyoruz Biz yumuşacık sevdiğimiz için 25 dk haşladım Vaktim olduğu için kapağını da açmadan 2 saat kadar beklettim Etimi önceden pişiriğim için kuru fasulyemi de ayrıca düdüklü tencerede haşlayıp kullandım *Eğer geceden ıslatmadan kuru fasulye pişirmek isterseniz, sabah yada öğleden ıslatın En kötü ihtimalle sadece yıkayıp üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar suyla örtüp düdüklü tencerede buhar oluştuktan sonra 3035 dk kaynatıp suyunu süzün öyle pişirin!Soğanı ve biberleri yemeklik doğruyoruz normal tencerede sıvı yağ ile biraz kavuruyoruz Etimizi ilave edip kapak kapatıyoruz Çok az daha kavurup salçayı ilave ediyoruz Çig kokusu gidecek kadar azcık bekleyip suyunu süzdüğümüz kuru fasulyemizi ekliyoruz Üzerine biraz kapatacak kadar kaynar su ilave ediyoruz (Artık su çekmeyeceği olmasını istediğimiz kadar su ekliyoruz) Salça tuzlu ev salçası olduğu için çok az tuz ve pul biber ekliyoruz ve özleşip tatlar bütünleşinceye kadar 510dk pişiriyoruz Zaten pişmiş olan et ve fasulyeyi kavuşturmuş oluyoruz*O kadar lezzetli oldu ki eşim tam 3 tabak etli kuru fasulyemden yedi Yanında pilav ve yoğurt da olduğu halde Şok oldum “napayım çok güzel yapmışsın dayanamadımdedi Kilolu değil normalde de o kadar yemek yemezUzun yazdım sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim Afiyet olsun sağlıkla kalın 26 11 2019?????
*Dana eti ve yağı*(4 kişi için 300)
*2 su bardağı kuru fasulye(Dermason)
*1 adet büyük boy soğan
*1 adet yeşil biber (kapya kullandım)
*1 adet kırmızı biber (kapya kullandım)
*Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
*2 yemek kaşığı domates salçası ( ev yapımı )
*1 çay kaşığı pul biber
*Yarım çay kaşığından az karabiber
*1 çay kaşığı tuz
Lokum Gibi Dana Etli Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Dana eti hakkında tüm detayları anlatıp biraz geniş kapsamlı bilgi vermeye çalışacağım İnşallah faydam olur Bir dönem kasap olarak çalıştığım için bu konuda biraz olsun bilgi sahibi olmuştumDana eti zor pişer ve iyi pişmezse ağızda sakız gibi rahatsız eder Lokum gibi dana eti pişirmek düdüklü tenceremizde çok kolay Tabi ki et alırken seçimimizi doğru yapmamız çok önemli *Öncelikle rengine dikkat edin Kıp kırmızı bordo gibi olan etler sizi yanıltmasın saman gibi lezzetsiz olur Hayvan pancar yediği için eti koyu kırmızı olur ve lezzetsizdir Açık kırmızı pembemsi et genç hayvanın etidir daha lezzetli olur Her etten her yemek yapılmaz *Örneğin;Bodigo yani incik alt bacak kaslı bölgedir sert sinirli olur sadece haşlamalıktır! Sote için üst but kısımlarındaki yumurta yada yumuşak kuyruğa yakın kısımdaki sokumdan tercih etmeliyiz!Yemekler için az yağlı yemeklik kuşbaşı alabilirsiniz Artık tarifime başlayalım Öncelikle etimizin sinirlerini sıyırma bıçağı gibi ufak ama keskin bir bıçakla temizleyip sinir ve zar gibi etin çıtasını ayırıp atıyoruz Kasabınızdan rica ederseniz yardımcı olacaktır Etimizi löp et olacak şekilde temizleyip küp küp doğruyoruz Yağlarını da daha büyük parçalar halinde doğrayıp düdüklü tenceremize alıyoruz En küçük ocağı kullanarak pişiriyoruz Buhar oluştuktan sonra ocağı kısıp 3040 dk pişiriyoruz İçine dana eti ve yağı dışında hiçbir şey koymadan KENDİ SUYU VE TUZUYLA pişiriyoruz! Süre sonunda ocağı kapatıyoruz Buhar çıktıktan sonra kontrol ediyoruz Pişmeye yakın tam suyunu çekip kurumamış gibi olacak!Fotoğraflardan kontrol edebilirsiniz *Bu şekilde yumuşayan etimizi dilediğimiz gibi kullanabiliriz İster sote yapın ister Yemekle de, pidelerde kullanın Fazla eti pişirip birer pişirimlik poşetlerde dondurabilirsiniz Böylece kısa sürede pratik yemekler için hazır pişmiş etiniz olur*Ben yarısını 4 kişilik sote yaptım yarısını da yemekler için ayırdım 3’e böldüm Kuru fasulye için 1 çorba kasesi kadarını kullandım Kuru fasulyemizi 1 gece önceden soğuk suyla üzerini doldurup ıslatıyoruz Sabah suyunu döküp yeniden soğuk suyla bekletiyoruz Pişireceğimiz zaman suyunu döküp üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ile doldurup düdüklü tencerede buhar oluştuktan sonra 2025dk haşlıyoruz Biz yumuşacık sevdiğimiz için 25 dk haşladım Vaktim olduğu için kapağını da açmadan 2 saat kadar beklettim Etimi önceden pişiriğim için kuru fasulyemi de ayrıca düdüklü tencerede haşlayıp kullandım *Eğer geceden ıslatmadan kuru fasulye pişirmek isterseniz, sabah yada öğleden ıslatın En kötü ihtimalle sadece yıkayıp üzerini 3 parmak geçecek kadar kaynar suyla örtüp düdüklü tencerede buhar oluştuktan sonra 3035 dk kaynatıp suyunu süzün öyle pişirin!Soğanı ve biberleri yemeklik doğruyoruz normal tencerede sıvı yağ ile biraz kavuruyoruz Etimizi ilave edip kapak kapatıyoruz Çok az daha kavurup salçayı ilave ediyoruz Çig kokusu gidecek kadar azcık bekleyip suyunu süzdüğümüz kuru fasulyemizi ekliyoruz Üzerine biraz kapatacak kadar kaynar su ilave ediyoruz (Artık su çekmeyeceği olmasını istediğimiz kadar su ekliyoruz) Salça tuzlu ev salçası olduğu için çok az tuz ve pul biber ekliyoruz ve özleşip tatlar bütünleşinceye kadar 510dk pişiriyoruz Zaten pişmiş olan et ve fasulyeyi kavuşturmuş oluyoruz*O kadar lezzetli oldu ki eşim tam 3 tabak etli kuru fasulyemden yedi Yanında pilav ve yoğurt da olduğu halde Şok oldum “napayım çok güzel yapmışsın dayanamadımdedi Kilolu değil normalde de o kadar yemek yemezUzun yazdım sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim Afiyet olsun sağlıkla kalın 26 11 2019?????