Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Lokum gibi et nasıl pişirilir? Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları...

Lokum gibi et nasıl pişirilir? Lokum gibi et pişirmenin püf noktaları...
0
68

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
lokum_gibi_et_nasil_pisirilir_lokum_gibi_et_gpisirmenin_puf_noktalari_1594973616_6856.jpg

Protein bakımından tüketebileceğimiz en önemli yiyecekler arasında yer alan kırmızı et

Besin değeri yüksek olan kırmızı et vücudumuz için gereken protein bakımından en önemli yapı taşları arasında yer alıyor. Aynı zamanda kırmızı et diyetlerde tüketildiği zaman kilo vermeye de yardımcı oluyor. Türk mutfağında çok önemli yere sahip olan kırmızı et vücudumuzun sinir ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçerdiği mineral ve vitaminler açısından da çok büyük önem taşıyan eti lezzetli olması ve aromasının artması için ilk şart kaliteli et seçmek ve kullanmadan önce eti bir süre dinlendirmektir. Kırmızı eti seçerken mutlaka üzerinde yağ damarları olan eti seçmeniz gerekmektedir. Yağ damarları bulunan kırmızı et pişirme esnasında eti kurutmaz aynı zamanda lezzetini içinde hapseder.

fWXHf_1595164710_8545.jpg

Yumuşak bir kavurma yapmak istiyorsanız hayvanın yumuşak bölümlerinden yani kaslı bölümlerinden seçmeniz gerekmektedir. Etin lokum gibi olmasını istiyorsanız kassız ve yağı fazla olan bölümden seçebilirsiniz. Çünkü kavurmanın kendi yağında pişmesi ve kendine yağ ortamı oluşturması gerekir.

2tegd_1595164740_1207.jpg

Biftek gibi büyük parça pişirmek için etinin bir et dövücü ya da tokmak yardımıyla yumuşatmanız etinizin lokum gibi yumuşacık olmasını sağlar. Etin sert bölümlerini pişirmek istediğiniz zaman öncesinde bütün sinirlerini ayıklamanız gerekmektedir.

ABUmq_1595164760_2361.jpg

Etin lokum gibi olmasını istiyorsanız ilk yapacağınız şey eti doğru bir şekide dilimlemek daha sonra da marine etmektir. Marine etmek için limon suyu, ayran ya da sirke içinde yaklaşık 1 ile 2 saat kadar bekletebilirsiniz. Böylelikle et beklediği için hem lezzeti artar hem de iyice dinlendiği için yumuşacık etlere sahip olursunuz. Etin içine tuzu ne zaman atacağınız çok önemli. Çünkü tuz etin içindeki nemi çeker ve etin lezzetini içinde hapsedip doğal bir tuzlu yaratır. Bu yüzden eti pişirmeden önce tuzunu mutlaka atmanız gerekmektedir.

eJtfo_1595164775_2638.jpg
 
858,496Konular
981,690Mesajlar
29,767Kullanıcılar
sero_saplarSon üye
Üst Alt