iltasyazilim
FD Üye
Lokum Gibi Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un ve su
İç harcı için;
*200 gr kıyma
*Maydanoz
*1* tane kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
Sos için;
*Sıvı yağ (tereyağ da olabilir)
*Kuru nane
*1 tatlı kaşığı salça
*1* kase yoğurt
*1 diş sarımsak
Lokum Gibi Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Önce hamurumuzu hazırlayalım
*Tüm malzemeleri karıştırıp suyu yavaş yavaş ekleyelim
*Hamurumuz olabildiğince sert olsun ki haşlarken dağılmasın
*İç harcımızı hazırlarken üzerini kapattığımız hamurumuz da birazcık dinlensin
*Soğanı ve maydanozu olabildiğince ince ince doğrayalım
*Kıymamıza baharatları da ekleyip iyice yoğuralım
*Bezeleri büyükçe çok kalın olmayacak şekilde açalım
*Açarken çok fazla un kullanmayın ki yapıştırması kolay olsun
*Açtığımız hamuru küçük küçük kare şeklinde keselim arzuya göre biraz büyük de yapabilirsiniz
*İçlerini kıymalı harçla doldurup dört köşesinden birleştirelim
*Mantımız hazır
*Bu tariften ben hem yoğurtlu mantı yapıyorum hem de çorba yapıyorum
*ÇORBA İÇİN;
*Haşladığım mantı tanelerinden yoğurtla karıştıracağım kadarını alıyorum
*Kalan kısma haşladığım suyu süzmeden bir kenarda sıvı yağla açtığım salçayı ekliyorum
*5 dakika kadar kaynatıyorum son olarak da kuru nane ekliyorum
*Vaktinizin bol olduğu zamanlarda yapıp derin dondurucuda da saklayabilirsiniz
AFİYET OLSUN ?
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un ve su
İç harcı için;
*200 gr kıyma
*Maydanoz
*1* tane kuru soğan
*Tuz
*Karabiber
Sos için;
*Sıvı yağ (tereyağ da olabilir)
*Kuru nane
*1 tatlı kaşığı salça
*1* kase yoğurt
*1 diş sarımsak
Lokum Gibi Mantı Tarifi Yapılışı
1
*Önce hamurumuzu hazırlayalım
*Tüm malzemeleri karıştırıp suyu yavaş yavaş ekleyelim
*Hamurumuz olabildiğince sert olsun ki haşlarken dağılmasın
*İç harcımızı hazırlarken üzerini kapattığımız hamurumuz da birazcık dinlensin
*Soğanı ve maydanozu olabildiğince ince ince doğrayalım
*Kıymamıza baharatları da ekleyip iyice yoğuralım
*Bezeleri büyükçe çok kalın olmayacak şekilde açalım
*Açarken çok fazla un kullanmayın ki yapıştırması kolay olsun
*Açtığımız hamuru küçük küçük kare şeklinde keselim arzuya göre biraz büyük de yapabilirsiniz
*İçlerini kıymalı harçla doldurup dört köşesinden birleştirelim
*Mantımız hazır
*Bu tariften ben hem yoğurtlu mantı yapıyorum hem de çorba yapıyorum
*ÇORBA İÇİN;
*Haşladığım mantı tanelerinden yoğurtla karıştıracağım kadarını alıyorum
*Kalan kısma haşladığım suyu süzmeden bir kenarda sıvı yağla açtığım salçayı ekliyorum
*5 dakika kadar kaynatıyorum son olarak da kuru nane ekliyorum
*Vaktinizin bol olduğu zamanlarda yapıp derin dondurucuda da saklayabilirsiniz
AFİYET OLSUN ?