iltasyazilim
FD Üye
Lokum Gibi Soslu Biftek Tarifi
Malzemeler
Yaklaşık 500 gr dilimlenmiş dana biftek(çok ince olmasın)
Mühürlemek için az sıvı yağ
Pişirmek için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1 paket süt kreması (Sahne) 200 gr
Yarım çay bardağı su (gerekirse biraz daha fazla etlerin pişme kalitesine göre)
Tuz
Karabiber
Kekik (arzu ettiğiniz ölçülerde damak zevkinize göre)
Yapılışı:
Dilimlenmiş etler çok az sıvı yağda ve çok yüksek ateşte önlü arkalı kızartılır, yani mühürlenir Etler bir kaba alınır Hafif derin kapaklı bir tava veya tencerede tereyağı eritilir Üzerine un ilave edilerek kavrulur Sonra krema ve su ilave edilerek karıştırılır Hafif kıvam alıp karıştığında baharatlar ve tuz ilave edilip etler içerisine oturtulur (Mühürlenmiş etler bekledikçe içerisinden bir miktar su salacaklardır Bu suyu da içerisine dahil edin )
Pişirilecek olan tava veya tencerenin kapağı kapatılır ve ocak kısık ateşe alınıp etler pişmeye bırakılır Arada kapağı açılarak etler ters düz edilir Gerekirse biraz daha su ilave edilebilir (Etin cinsine göre)
İyice yumuşayan lokum gibi etler servise hazırdır Gayet lezzetli bir tarif Yanına pilav, patates püresi veya graten eşliğinde servis edebilirsiniz?
Afiyet olsun
Malzemeler
Yaklaşık 500 gr dilimlenmiş dana biftek(çok ince olmasın)
Mühürlemek için az sıvı yağ
Pişirmek için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1 paket süt kreması (Sahne) 200 gr
Yarım çay bardağı su (gerekirse biraz daha fazla etlerin pişme kalitesine göre)
Tuz
Karabiber
Kekik (arzu ettiğiniz ölçülerde damak zevkinize göre)
Yapılışı:
Dilimlenmiş etler çok az sıvı yağda ve çok yüksek ateşte önlü arkalı kızartılır, yani mühürlenir Etler bir kaba alınır Hafif derin kapaklı bir tava veya tencerede tereyağı eritilir Üzerine un ilave edilerek kavrulur Sonra krema ve su ilave edilerek karıştırılır Hafif kıvam alıp karıştığında baharatlar ve tuz ilave edilip etler içerisine oturtulur (Mühürlenmiş etler bekledikçe içerisinden bir miktar su salacaklardır Bu suyu da içerisine dahil edin )
Pişirilecek olan tava veya tencerenin kapağı kapatılır ve ocak kısık ateşe alınıp etler pişmeye bırakılır Arada kapağı açılarak etler ters düz edilir Gerekirse biraz daha su ilave edilebilir (Etin cinsine göre)
İyice yumuşayan lokum gibi etler servise hazırdır Gayet lezzetli bir tarif Yanına pilav, patates püresi veya graten eşliğinde servis edebilirsiniz?
Afiyet olsun