iltasyazilim
FD Üye
Lokum Kıvamında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Kabuksuz 1 kg bal kabağı
*1 su bardağı toz şeker
Üzeri için
*çekilmiş fındık veya ceviz içi
Lokum Kıvamında Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı İki parmak kalınlığında kabaklarımızı dilimliyoruz ve yayvan bir tencereye döşüyoruz Üzerine 1 bardak toz şekeri gezdirip kapağını kapatıyoruz 12 saat oda sıcağında bekletiyoruz Tencereyi ocağa alıyoruz ağzı kapalı 45 dk Kısık ateşte pişiriyoruz Kapağını açıp 1520 dk Da tamamen suyunu çekmesi için pişiriyoruz Soğuk servis ediniz, servis edeceğiniz zaman üzerine kırılmış fındık veya ceviz içi ile süsleyiniz
*Kabuksuz 1 kg bal kabağı
*1 su bardağı toz şeker
Üzeri için
*çekilmiş fındık veya ceviz içi
Lokum Kıvamında Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı İki parmak kalınlığında kabaklarımızı dilimliyoruz ve yayvan bir tencereye döşüyoruz Üzerine 1 bardak toz şekeri gezdirip kapağını kapatıyoruz 12 saat oda sıcağında bekletiyoruz Tencereyi ocağa alıyoruz ağzı kapalı 45 dk Kısık ateşte pişiriyoruz Kapağını açıp 1520 dk Da tamamen suyunu çekmesi için pişiriyoruz Soğuk servis ediniz, servis edeceğiniz zaman üzerine kırılmış fındık veya ceviz içi ile süsleyiniz