iltasyazilim
FD Üye
Lokumun anlamı nedir
Lokum, su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit ya da potasyum bi tartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve sözde maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısı
Osmanlıca sıcacık ulhulküm yani boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen Lokum, yaklaşık 15 yüzyıldan beri Anadolu`da bilinmekle birlikte, özellikle 17 yüzyilda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı Avrupa`da ise bir İngiliz yolcu aracılığıyla `Turkish Delight` adıyla 18 yüzyılda tanınmaya başlandı Daha önceleri bal veya pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokumun 17 yüzyilda `Kelle şekeri` olarak bilinen rafine şeker ile bilhassa nişastanın bulunup ülkeye getirilmesi doğruca ayrıca yapımı, ayrıca de lezzeti değişti *
Lokum, su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit ya da potasyum bi tartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve sözde maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısı
Osmanlıca sıcacık ulhulküm yani boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen Lokum, yaklaşık 15 yüzyıldan beri Anadolu`da bilinmekle birlikte, özellikle 17 yüzyilda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı Avrupa`da ise bir İngiliz yolcu aracılığıyla `Turkish Delight` adıyla 18 yüzyılda tanınmaya başlandı Daha önceleri bal veya pekmez ve un bileşimi ile yapılan lokumun 17 yüzyilda `Kelle şekeri` olarak bilinen rafine şeker ile bilhassa nişastanın bulunup ülkeye getirilmesi doğruca ayrıca yapımı, ayrıca de lezzeti değişti *